Πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Αλιευτικό καταφύγιο του Ιμέρου από τον Α. Ιωάννου

Πρόταση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Αλιευτικό καταφύγιο του Ιμέρου από τον Α. Ιωάννου

Την Πρόταση του  να ενταχθεί το Αλιευτικό καταφύγιο του Ιμέρου στο ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα μπορέσει να προκύψει χρηματοδότηση για την εξασφάλιση μηχανολογικού εξοπλισμού, για τον καθαρισμό των φερτών υλών, επανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Μαρωνείας-Σαππών, Απόστολος Ιωάννου, όπως γίνεται γνωστό σε ρεπορτάζ της Βασιλικής Μαχαίρα στην Ertnews.gr Κομοτηνής

Επιπλέον ο κ. Ιωάννου ανέφερε και την δυνατότητα αξιοποίησης των φυκιών, από μονάδα επεξεργασίας, αφού πρώτα μετατραπούν σε λίπασμα.

«Αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί εδώ και 10 χρόνια, αλλά δεν προχώρησε, παρά μόνο επι θητείας Ηλία Ιωαννάκη, που έκανε τις πρώτες προσπάθειες. Οι επόμενοι Δήμαρχοι και ο νυν δεν προχώρησαν την υπόθεση. Δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδιασμός σε κεντρικό επίπεδο για την επίλυση αυτού του προβλήματος, με αποτέλεσμα να διογκώνεται και να την πληρώνουν οι αλιείς, που δεν μπορούν να βγάλουν τα καΐκια τους στο πέλαγος. Για την προοπτική του νέου λιμανιού λέμε “ΝΑΙ”, ωστόσο όμως είναι  πολύ μακρινή και χωρίς  έδαφος υλοποίησης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ιωάννου.

Τέλος ο κ. Ιωάννου δήλωσε, πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μαρωνείας-Σαππών.

Πηγή +Photo: Ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό