Πρώτη επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Ξάνθη: «Με βαριά καρδιά αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτή την απόφαση, παραμένουμε υποστηρικτές του ΑΟΞ»

Πρώτη επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Ξάνθη: «Με βαριά καρδιά αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτή την απόφαση, παραμένουμε υποστηρικτές του ΑΟΞ»

Την πρώτη επίσημη ανακοίνωση μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Super League 2 εξέδωσε στην επίσημη σελίδα της η ΠΑΕ Ξάνθη λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρεται, αποφασίστηκε με βαριά καρδιά και μη έχοντας άλλη επιλογή, παρά τις προσπάθειες για εύρεση εναλλακτικών λύσεων χρηματοδότησης, η απόσυρση από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν στην SL2.

Επιπλέον, ο Μπιλ Πάπας δεσμεύεται ότι θα έρθει σε προσωπική επικοινωνία με κάθε εργαζόμενο για να αναλάβει την εξόφληση των οικονομικών τους αξιώσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στους φιλάθλους, στους φίλους και στους κατοίκους της πόλης της Ξάνθης, ότι ο Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ, αποφάσισαν την δήλωση παραίτησης από το πρωτάθλημα της Super League 2 για την σεζόν 2022/23.

Για περισσότερο από 9 μήνες, ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ή εύρεσης εναλλακτικών λύσεων χρηματοδότησης, διότι στη παρούσα χρονική στιγμή ο Ιδιοκτήτης του ΑΟΞ αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα.

Μετά από 2 χρόνια μεγάλης οικονομικής συνεισφοράς στην ομάδα αλλά και στην πόλη, δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε λύση εγκαίρως για να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας. Ο Ιδιοκτήτης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της ομάδας, παραμένουμε υποστηρικτές του ΑΟΞ.

Πριν από δυόμιση χρόνια, ξεκινήσαμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, ανακαινίσαμε το γήπεδο και αναζωογονήσαμε το προπονητικό κέντρο των Πηγαδίων για να είναι το καμάρι της πόλης μας. Δημιουργήσαμε μια ποδοσφαιρική ομάδα για να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Super League.

Με βαριά καρδιά, παρά την τεράστια οικονομική συνεισφορά στην ομάδα και το συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργήθηκε με αυτήν και τους ανθρώπους του νομού Ξάνθης, που στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν, αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτή τη πολύ δύσκολη απόφαση μη έχοντας άλλη επιλογή.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρά την επένδυση που έγινε, δεν μπόρεσε να βρεθεί μια λύση, ακόμα και με τις επαφές που κάναμε και με το Δήμο Ξάνθης.

Ο Ιδιοκτήτης προσωπικά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδιάς το προσωπικό των γραφείων και τους υπαλλήλους του γηπέδου και προπονητικού κέντρου για την αφοσίωση και την ακούραστη συνεισφορά τους μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όπως, επίσης, ευχαριστεί και τους άμεσους συνεργάτες και προμηθευτές όπου στάθηκαν δίπλα στον ΑΟΞ μέχρι και σήμερα.

Ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεσμεύεται ότι θα έρθει σε προσωπική επικοινωνία με κάθε εργαζόμενο  για να αναλάβει την εξόφληση των οικονομικών τους αξιώσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μπορέσει να βρεθεί μια λύση με νέο επενδυτή για την ομάδα, καθώς η πόλη και η περιοχή είναι στρατηγικά σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την χώρα.

Με εκτίμηση,

Η Διοίκηση του ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό