Πρόβλεψη για τον χειμώνα της Ελλάδας – Ξεχάστε τα χιόνια – Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκέμβριο

Πρόβλεψη για τον χειμώνα της Ελλάδας – Ξεχάστε τα χιόνια – Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκέμβριο

Με την ενεργειακή κρίση να «σαρώνει» όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, τo ερώτημα που «καίει» όλα τα νοικοκυριά είναι ένα. Πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας που έρχεται στη χώρα μας.

Μια πρώτη εικόνα για καιρό που αναμένουμε τον χειμώνα στην Ελλάδα, έδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο προβλέπεται ένας ήπιος χειμώνας στην Ελλάδα, με τη θερμοκρασία στη χώρα να κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο για όλο το επόμενο τρίμηνο. Πάντως εκείνο που αναμένεται τον Δεκέμβριο είναι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για τον Οκτώβριο, οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας θα είναι υψηλότερες συγκριτικά με τις μέσες θερμοκρασίες που κατά κανόνα επικρατούν τον μήνα Οκτώβριο στη χώρα μας.

Βεβαίως, δε θα πρέπει να ξεχνούμε ότι διαφορετικές καιρικές συνθήκες επικρατούν σε περιοχές της χώρας όπως η βόρεια Ελλάδα συγκριτικά με τα κεντρικά ή τα νότια.

Τον Νοέμβριο, ο καιρός αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο «μοτίβο». Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς στη Μάρα Ζαχαρέα, ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο προβλέπεται ένας ήπιος χειμώνας στην Ελλάδα, με τη θερμοκρασία στη χώρα να κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο για όλο το επόμενο τρίμηνο. Πάντως εκείνο που αναμένεται τον Δεκέμβριο είναι ισχυρές βροχοπτώσεις.

NewPost

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό