Πρόβλεψη-σοκ για 1 εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων στο 3μηνο

Πρόβλεψη-σοκ για 1 εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων στο 3μηνο

«Οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω», τόνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σχολιάζοντας την εκτίμηση που έκανε χθες ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης για ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους στους επόμενους τρεις μήνες.

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δύο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Βασικό πρόβλημα παραμένουν όμως οι ανεμβολίαστοι», σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

«Η λύση δεν είναι το λοκντάουν», ανέφερε από την πλευρά της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου. «Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα, χωρίς διάθεση τσακωμού».

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η κυρία Γιαμαρέλλου επισήμανε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο αν μπήκες στην εκκλησία και έχεις κάνει αντιγονικό τεστ. «Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι, πρέπει να κάνουν δύο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος το καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος, δεν κινδυνεύεις».

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα, όπου υπάρχει κόσμος που δεν ελέγχεται και υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται εκεί ανεμβολίαστοι, είναι χώρος μετάδοσης του ιού», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος. Και πρόσθεσε: «Να μη μετατρέψουμε τις εικόνες σε φορείς μετάδοσης του ιού».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό