Ψάχνουν και για δεύτερη ουσία στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας!

Ψάχνουν και για δεύτερη ουσία στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας!

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, ειδικοί εκτιμούν ότι η κεταμίνη πιθανότατα δεν είναι η μοναδική ουσία που χορηγήθηκε στο 9χρονο κορίτσι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

 

Όπως αποκάλυψε η καθηγήτρια Φαρμακολογίας Χρυσάνθη Σαρδέλη, μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, η κεταμίνη, που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

 

«Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε. Το παιδί λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» συμπλήρωσε.

 

Εξήγησε μάλιστα ότι «όσο περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό