Ψήφισμα από το Δ.Σ. Κομοτηνής για εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή στην Κομοτηνή

Ψήφισμα από το Δ.Σ. Κομοτηνής για εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή στην Κομοτηνή

Το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για την εγκατάσταση κ λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οικοδομή στην Κομοτηνή έχει ως εξής:

Στην Κομοτηνή σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, ύστερα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, και μετά από διαμαρτυρία κατοίκων της πόλης για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο δώμα πολυόροφορης οικοδομής στην συμβολή των οδών Απ. Αποστολίδη και Ν. Μυσιρλή, αφού συζήτησε εκτενώς το θέμα,

αποφασίζει ομόφωνα ότι:

Η εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού βάσης – κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο ως άνω σημείο, εντός του πυκνοκατοικημένου αστικού ιστού της πόλης και σε κοντινή απόσταση από σχολεία, παιδότοπους και παιδικές χαρές υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αποτελώντας επιβαρυντικό και βλαπτικό παράγοντα για τους κατοίκους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ηλικιακές ομάδες ευαίσθητες στην έκθεση σε ακτινοβολία (παιδιά) και με επιβεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής στο πλαίσιο της υποχρέωσής του να περιφρουρεί και να προασπίζεται τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον και να αποτρέπει κάθε επιβαρυντικό παράγοντα, εκφράζει την συμπαράστασή του προς τους κατοίκους και τίθεται ενάντια στην λειτουργία της κεραίας και τούτο ανεξαρτήτως εάν για την τοποθέτησή της τηρήθηκαν οι απαιτούμενοι όροι νομιμότητας.

Προκειμένου άμεσα να παύσει η λειτουργία της κεραίας, καλεί την αρμόδια εταιρία ενόψει των κινδύνων που εγκυμονεί να προβεί οικειοθελώς και αυτοβούλως στην άμεση απενεργοποίηση και απεγκατάσταση της κεραίας.

Δηλώνει δε ότι σε περίπτωση άρνησης της εταιρίας να ανταποκριθεί στο δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημα, θα πράξει κάθε νόμιμο, προσφεύγοντας και ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, προκειμένου να διαταχθεί η άμεση απομάκρυνση και παύση της λειτουργίας της κεραίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό