Πτώση αεροσκάφους με πυρομαχικά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Πτώση αεροσκάφους με πυρομαχικά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” της Αθήνας, στην ιστοσελίδα της, το αεροσκάφος που κατέπεσε το Σάββατο (16/7) λίγο πριν τις 11 το βράδυ, είναι ένα Αντόνοφ, φορτωμένο με πυρομαχικά, που κατευθυνόταν από τη Σερβία για την Ιορδανία!
Ο πιλότος διαπίστωσε μηχανικό πρόβλημα και ζήτησε άδεια αναγκαστικής προσγείωσης στο μικρό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας (στην ανατολική πλευρά του κάμπου των Φιλίππων), αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει εκεί.
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή της πτώσης σε μια ακτίνα 500 μέτρων!
Οι (πολύ) περίεργοι κρατηθείτε, λοιπόν, μακριά από το σημείο του συμβάντος για λόγους ασφαλείας!
ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ (11μμ Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022):
Γύρω στις 22:50 απόψε έπεσε φλεγόμενο εν πτήση αεροσκάφος – σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτου μάρτυρα- στον κάμπο ανατολικά της Νικήσιανης (πιθανότατα μεταξύ των αγροκτημάτων Παλαιοχωρίου – Αντιφιλίππων) και μάλλον προσέκρουσε πέφτοντας σε πυλώνα/ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη, μεγάλη λάμψη κι αμέσως μετά γενικό blackout σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο και Παλαιοχώρι τουλάχιστον!
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το blackout φτάνει μέχρι το Χορτοκόπι (στα πρόθυρα της Ελευθερούπολης).
Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Γιάννη Ζαλίδα, από την Κρηνίδα (Βιτάστα) Σερρών, το αεροπλάνο είχε περάσει ήδη φλεγόμενο πάνω από το χωριό τους πριν καταπέσει λίγες δεκάδες χιλιόμετρα νοτιοανατολικότερα, ουσιαστικά στους πρόποδες του Παγγαίου όρους (στο νομό Καβάλας).
Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ακούγαμε στη Νικήσιανη βόμβο αεροπλάνου περίεργα χαμηλά, πάνω από τα “κεφάλια” μας, για ν’ ακολουθήσει αμέσως μετά η γενική διακοπή ρεύματος. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και ήδη ελικόπτερο κάνει από ψηλά ανίχνευση του χώρου, μέσα στον κάμπο, όπως μπορούμε να δούμε από το μπαλκόνι του σπιτιού μας! Μακάρι ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος να διασώθηκαν! Μην ανησυχείτε, καλοί μας φίλοι! Είμαστε όλοι καλά -εκτός που βρεθήκαμε ξαφνικά στα μαύρα σκοτάδια, βέβαια! Αλλά, αυτό να είναι μόνο το κακό!..
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό