“Ηλέκτρα” – Spoiler: Πρεμιέρα για την πολλά υποσχόμενη δραματική σειρά της ΕΡΤ1-Οι εξελίξεις των πρώτων επεισοδίων

“Ηλέκτρα” – Spoiler: Πρεμιέρα για την πολλά υποσχόμενη δραματική σειρά της ΕΡΤ1-Οι εξελίξεις των πρώτων επεισοδίων

Πρεμιέρα για την σειρά της ΕΡΤ

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και σενάριο της Μαντώς Αρβανίτη και του Θωμά Τσαμπάνη, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στις 19:10 στην ΕΡΤ και θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, η σειρά θα μεταφέρει τους τηλεθεατές στη δεκαετία του ’70 για να περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ιστορία

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Πρεμιέρα – Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10: «Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

Επεισόδιο 1ο: Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης, η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητάει καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με τ’ άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της. Ο Παύλος Φιλίππου, ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη, για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή Μαθηματικών στο Γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα και ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της. Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού στο νησί κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της, και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10 – «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί»

Επεισόδιο 2ο: Η επιστροφή του Νικόλα ξυπνά στην Ηλέκτρα τις μνήμες από το τραγικό παρελθόν. Θύτης και θύμα αναμετριούνται ξανά στο σήμερα και η Ηλέκτρα παλεύει να ξεπεράσει τον φόβο που νιώθει για τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή της. Την ίδια ώρα, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη και μ’ ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, αυτό που της προκαλεί ο νέος καθηγητής. Στο δείπνο που παραθέτει ο σύζυγός της, Σωτήρης, προς τιμήν του, ο Παύλος ανακαλύπτει πόσο βαθιά δυστυχισμένη είναι αυτή η γυναίκα. Θα τολμήσει, άραγε, να την ελευθερώσει από τη φυλακή της; Ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει ο Παύλος και γιατί φοβάται τη φιλική κουβεντούλα που θέλει να του κάνει ο διοικητής της Χωροφυλακής; Ποια θα είναι η αντίδραση του Νικόλα στην ταπεινωτική συμπεριφορά του πατέρα του, Πέτρου Βρεττού, και τι σχέση μπορεί να έχει ένα κλειδί, με μια ψεύτικη συγγνώμη και μια φωτιά που ξεσπά στο ναυπηγείο;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10 – «Πάρε από τους βωμούς του παρελθόντος τη φωτιά, όχι τις στάχτες»

Επεισόδιο 3ο: Μαύρα σύννεφα καπνού σκεπάζουν το νησί της Αρσινόης, ενώ ο άνεμος στροβιλίζει τις στάχτες από τη φωτιά, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς εργάτες. Το νησί βυθίζεται στο πένθος. Οι αρχές, όπως και όλοι, είναι βέβαιοι πως πρόκειται για εμπρησμό. Όλοι ψιθυρίζουν πως τη φωτιά την έβαλαν οι Βρεττοί, για να εισπράξουν την ασφάλεια. Η Ηλέκτρα ξέρει τον ένοχο, αλλά δεν έχει στοιχεία και φοβάται να μιλήσει. Σύντομα, ο αδερφός της Ηλέκτρας, Βασίλης, οδηγείται στο κρατητήριο ως ο νούμερο ένα ύποπτος. Θύμα και αυτός, όπως και η αδερφή του παλιότερα, της εκδικητικής μανίας του Νικόλα. Θα καταφέρει ο Βασίλης ν’ αποδείξει την αθωότητά του; Ο Παύλος αποφασίζει να κάνει ένα παράτολμο βήμα, για να τον σώσει. Θα τα καταφέρει ή θα μπλέξουν και οι δυο χειρότερα; Ο Νικόλας μοιάζει να έχει στήσει την τέλεια παγίδα. Κάποιοι λένε, όμως, ότι δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα και μάλλον έτσι πρέπει να είναι, γιατί εκτός από την Ηλέκτρα που τον υποψιάζεται, αλλά δεν έχει αποδείξεις, υπάρχει και κάποιος άλλος, που έχει…

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10 – «Μπορείς να ξεχάσεις το παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα το ξεπεράσεις»

Επεισόδιο 4ο: Η νέα συνάντησή της με τον Παύλο αναστατώνει την Ηλέκτρα. Του αντιστέκεται, μα την έλκει. Ο Βρεττός πασχίζει να βρει λύση για το ναυπηγείο. Όσο αυτή αργεί, τόσο εκείνος εκνευρίζεται και τα βάζει με όλους. Μα κι όλο το νησί τα βάζει μαζί του. Φαίνεται ότι εκείνο που δεν ήθελε να συμβεί ποτέ, είναι η μόνη επιλογή που του έχει απομείνει: να πουλήσει στον εχθρό του το έργο της ζωής του, το τρίτο του παιδί. Οι έρευνες για τη φωτιά συνεχίζονται με ισχνά αποτελέσματα. Η καθυστέρηση, η θολή ατμόσφαιρα ανεβάζουν συνεχώς την ένταση. Ποιος θα εκραγεί πρώτος; Η οικογένεια του Βασίλη καλεί τον Παύλο σε δείπνο. Κι εκεί, η ματιά του θα πληγώσει την Ηλέκτρα, κατάβαθα. Γιατί ξέρει. Εκείνος έβαλε πλάτη για το σωστό κι εκείνη για το άδικο. Τι κρύβει, όμως, ο καθένας τους στο σκοτεινό του παρελθόν, που ορίζει τη συμπεριφορά του στο σήμερα;

Πηγή: newsbeast.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό