“ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ”: Έρχεται στην Κομοτηνή το θεατρικό έργο του Νηλ Σάϊμον σε διασκευή Ελένης Ράντου,  βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ

“ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ”: Έρχεται στην Κομοτηνή το θεατρικό έργο του Νηλ Σάϊμον σε διασκευή Ελένης Ράντου, βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά την τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out σεόλη την Ελλάδα παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13/5 στην Κομοτηνή. Πρόκειται για μία ακόμα εντυπωσιακή παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».
Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.
Ο ΝικορέστηςΧανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.
Συντελεστές:
Κείμενο: Νηλ Σάιμον – Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον ΠάβλοβιτςΤσέχωφ)
Διασκευή: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: ΝικορέστηςΧανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές
Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου – Λυδία Σγουράκη
Creative Agency: GRID FOX
Παραγωγή: Χρήστος Τριπόδης – «Μέθεξις»
Παίζουν (Αλφαβητικά):
Ιωάννης Απέργης
Παναγιώτα Βιτετζάκη
Βίβιαν Κοντομάρη
Λυδία Σγουράκη
Πάνος Σταθακόπουλος
Δήμητρα Στογιάννη
Χάρης Χιώτης
Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς
Πληροφορίες:
Δευτέρα13Μαΐου στην Κομοτηνή
Πολιτιστικό Κύτταρο, πρώην ΡΕΞ – Κομοτηνή, Ροδόπη
Ώρες παραστάσεων: 18.15 & 21.15
Ηλεκτρονική Προπώληση: www.more.com/theater/botka-molotof
Παραγωγή:
Εταιρεία Θεατρικών Παραγωγών «ΜΕΘΕΞΙΣ» – Χρήστος Τριπόδης
Επικοινωνία: 210 7622034, 6943290294
Email: methexis.productions@gmail.com
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό