Ροδόπη: Είμαστε μια ωραία πολιτική οικογένεια

Ροδόπη: Είμαστε μια ωραία πολιτική οικογένεια

Ροδόπη: Είμαστε μια ωραία πολιτική οικογένεια

Προφανώς και αν κρίνουμε από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, στη Ροδόπη και Γκρούεζα έχουμε και τους ιδιαίτερους και την Μαγκούρα, αλλά και νέους άνδρες στην βουλή προωθούμε, είμαστε μια ωραία πολιτική οικογένεια, Μαυρογιαλούρο δεν έχουμε, καθότι αυτός έφτασε να γίνει υπουργός για ανακαλύψει τις άρπες και τις βούτες των πολιτικών και αφού τα κατάλαβε όλα, παραιτήθηκε. Ρόλος στην ταινία ήταν και δεν υπήρχε ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι άλλοι όμως, ανθούν και μακροημερεύουν. Όσα είδαμε να εξελίσσονται πρόσφατα, είναι πρελούδιο του τι θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές. Ο πολιτικός αχταρμάς, ιδιαιτέρας ελαφρότητας, ο οποίος εδραιώθηκε τα τελευταία χρόνια, θα δώσει μάχη για τις καρέκλες, προσπαθώντας ο ένας να βγάλει τα μάτια του άλλου. Τα προεόρτια άρχισαν και όπως έτρωσαν, θα κοιμηθούν. Άλλωστε, ο Στυλιανίδης, δεν είδε φως και μπήκε, τον προσκάλεσε η διοίκηση του Δήμου και αδίκως φωνάζει τώρα. Ο δε επικεφαλής, ακόμη να κατανοήσει πως από μέσα πέφτουν τα τείχη. Πέφτοντας από λάθος σε λάθος, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι διαχειριστικό. Όταν απογυμνωμένος πολιτικά θα το κατανοήσει, ήδη άλλος θα είναι στη θέση του. Το ΚΙΝΑΛ εντωμεταξύ, του Ανδρουλάκη, ο οποίος πολιτεύεται λέγοντας πως αυτός θα κάνει καλύτερα αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης, έχοντας τις δανεικές ψήφους του Ιλχάν, σχεδιάζει με επανακάμψαντες αριβίστες, γυρολόγους της τοπικής πολιτικής σκηνής, να ζήσει μεγαλεία εκλογικά του παρελθόντος. Με ψήφους δανεικές οι οποίες χρόνια τώρα περιφέρονται από ΝΔ, σε ΔΗΜΑΡ και από εκεί σε Ποτάμι για να παρκάρουν τελευταία στο ΚΙΝΑΛ. Μπορεί και να σκέφτονται, αφού ο Ιλχάν έδωσε μια φορά το κλειδί της πόλης σε δήμαρχο, γιατί να μην το επαναλάβει; Όσο για την τοπική ΝΔ, η οποία μετά την εκλογή επικεφαλής, με χρυσά γράμματα επιθυμεί να αποτυπώσει την πολιτική της παρουσία, ας μην κυνηγά χίμαιρες. Οι δημοσιογράφοι δεν της φταίνε, ακόμη και αν είναι ιδιοκτήτες του μέσου. Έτσι όπως τα έκανε τοπικά ο πολιτικός κόσμος, ας ψάξει να βρει ποιος ρίχνει τα κέρματα στο τζουκ μποξ. Όχι πως δεν το ξέρει, αλλά χτυπά το σαμάρι… Και βρε παιδιά, πολλά τα κέρματα, πέφτουν σαν βροχή τα άτιμα και οι παραγγελιές, η μια πίσω από την άλλη. Αλλά προσοχή, την παραγγελιά την χορεύει αυτός που την πληρώνει, Αν σηκωθούν και άλλοι, γίνεται καυγάς. Και από πολιτικούς καυγάδες, έχουμε να δούμε…

Θα τους προγκήξει, πολιτικά, ο νέος Γραμματέας;

Από Γραμματέας του τοπικού ΚΙΝΑΛ σε Εκτελεστικός Γραμματέας της ΑΜ-Θ του νεοδημοκράτη και Μητσοτακικού Μέτιου, σιγά την διαφορά… Ένα «Εκτελεστικός» δεν αλλάζει την ουσία της χαμαιλεόντειας εξέλιξης της τοπικής πολιτικής σκηνής. Το καλύτερο θα είναι να βγει ο νέος Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ και να προγκήξει τους Δαμιανίδη και Μέτιο για πολιτική συναλλαγή και το ΚΙΝΑΛ, κεντρικά, να διαγράψει τον Δαμιανίδη. Σιγά μην γίνουν όλα αυτά, κάτι τέτοιες πολιτικές λεπτομέρειες, ξεπερνιούνται με ένα ποτάκι σε ελιτίστικο μπαράκι. Άλλωστε, δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Τι τραβάει και αυτός ο τόπος… Πάντως, να το πούμε, ο Μέτιος κυριαρχεί περιφερειακά. Αφού ξεδόντιασε την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», βάζει πλώρη για νέα θητεία στην Περιφέρεια. Τι τραβάει και αυτή η Περιφέρεια…

Ευτυχώς, προβλέπεται ποδηλατόδρομος!

Εντωμεταξύ, ευτυχώς που στο μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής πέριξ της παλιάς Νομικής, προβλέπεται και ποδηλατόδρομος. Χωρίς αυτόν, για κολοβή ανάπλαση θα μιλούσαμε. Κρίμα που για αυτή την περίπτωση ανάπλασης, δεν δόθηκε ο όλος στους δημότες, να πουν και αυτοί την γνώμη τους. Την είπαν βέβαια για Πάρκο και Πλατεία, αλλά εκεί ο Πέτσας πότε θα μας την κάνει την χάρη; Ίσως στην δεύτερη κυβερνητική θητεία, να δώσει και αβάντες στο νέο (;) βέρο νεοδημοκράτη (;) δήμαρχο.

Βαρέλι δίχως πάτο

Σας τα έλεγε ο Ποπολάρος για το τηλεοπτικό-πολιτικό πανηγυράκι που στάθηκε γύρω από τον Παναγιωτόπουλο των Αρβύλα. Με αφορμή εισαγγελικής έρευνας για βιασμό και κύκλωμα μαστροπών στην ερωτική πόλη της Θεσσαλονίκης, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ο ρόλος και αποκαλύπτεται η ξετσιπωσιά διάφορων ινφουένσερ, γιουτούμπερ, γόνων, «αυτοδημιούργητων» και όλου του εσμού που έχει πάρει σβάρνα τα ριάλιτυ και τις εκπομπές σκουπίδια της τηλεόρασης της επαρχίας της Αθήνας. Εντάξει, μην περιμένετε να καταδίκες ή κοινωνική απομόνωση …μοντέλων, πανελιστών και τηλεπερσόνων. Αυτά παράγει το σύστημα, έτσι ξεκοκαλίζουν την τηλεοπτική διαφήμιση, τέτοια πρότυπα μας προβάλουν. Από κοντά και ο Τύπος και τα ΜΜΕ, άλλωστε το είπαμε, ρίχνεις τα φράγκα, παίζει το τζουκ μποξ. Είναι δε τέτοια η απάθεια της κοινωνίας που δεν αποκλείεται να δούμε και διαδηλώσεις υπέρ του εσμού.

Άλλος για Αι Δομίνικο…

Περιέργως, στην υπόθεση της Novartis, δεν πάμε στον εισαγγελέα πολιτικοί και γιατροί, για τους δεύτερους υπάρχουν στοιχεία για 4.000, αλλά δημοσιογράφοι-εκδότες. Εξαρτάται βέβαια και με ποιο χέρι γράφουν οι διωκόμενοι δημοσιογράφοι, ενώ για τους γιατρούς, όλοι ξέρουμε πως τους εμπιστευόμαστε όπως εμπιστευόμαστε και την επιστήμη, για τους δε πολιτικούς, ο θεός χρόνια να μας κόβει και να τους τα δίνει σε μέρες. Κάπου εδώ, ο Ποπολάρος θα σας ρωτήσει και πάλι, τους λογαριασμούς ρεύματος τους ανοίξατε; Στα επείγοντα προλάβατε να πάτε; Εμ, εσείς φταίτε που καίτε ρεύμα για να μαγειρέψετε, ενώ μπορείτε να χορτάσετε βλέποντας μάστερ σεφ, που καίτε ρεύμα για να κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό ενώ στην φάρμα οι μοντέλες με κρύο και από τον κουβά και τέλος καίτε ρεύμα για να ζεσταθείτε, ενώ μπορούσατε να πάτε στον Αι Δομίνικο και να κάνετε ηλιοθεραπεία. Αχάριστοι, που σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει σώσει τον κόσμο από το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τα φουρφουράκια σε όλες τις καμένες βουνοκορφές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό