“Ρωμυλία” – Ο πρώτος ξενώνας στην Ξυλαγανή με πόρους του Leader

“Ρωμυλία” – Ο πρώτος ξενώνας στην Ξυλαγανή με πόρους του Leader

Ένα νεοκλασσικό Αρχοντικό του 1960 στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο Ξενώνα, με 12 κλίνες -δύο επιπλωμένα διαμερίσματα και 3 επιπλωμένα δωμάτια συν εξοπλισμό κουζίνας- με πόρους του προγράμματος Λίντερ.

Ο ξενώνας έχει το όνομα “Ρωμυλία”, ενώ τα δωμάτια έχουν τα ονόματα της οικογένειας που είχε παλιά το αρχοντικό, με τα οποία η ιδιοκτήτρια, Λαμπρινή Παπαδοπούλου, η οποία είχε και συγγενική σχέση με την οικογένεια αυτή.

Η κ. Παπαδοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ για τον πρωτογενή τομέα, “Κι όμως η Κοινωνία κινείται” και ανέφερε πως ήδη έχει κρατήσεις για το Πάσχα, ενώ τις επόμενες μέρες θα είναι σε πλήρη λειτουργία και η σχετική ιστοσελίδα “Ρωμυλία”.

Η ίδια θα εντάξει σε συνεννόηση με τους επισκέπτες και το Θρακιώτικο πρωϊνό, όπως τραχανά, γιουφκάδες-χυλοπίτες-τυρόπιτα, μαρμελάδες σπιτικές. Επίσης υπάρχει συνεννόηση με συνεργάτες για την περιήγηση των επισκεπτών στις λίμνες Ισμαρίδα και Βιστωνίδα, στους Αρχαιολογικούς χώρους της Μαρώνειας, στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής, αλλά και την αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης της. Μην ξεχνάμε και τις πανέμορφες παραλίες της Μαρώνειας! Φυσικά και συμμετοχή στα ήθη και έθιμα της περιοχής των επισκεπτών.

Η φιλοσοφία του ξενώνα είναι να συνεχίσει και να συναντήσει ο επισκέπτης έναν τρόπο φιλικό στην ενέργεια, αλλά και σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, καθώς θα υπάρχουν και ρεύματα για ανακύκλωση.
Αποτελεί αναμφίβολα ένα πρώτο άνοιγμα στον τομέα του τουρισμού, καθώς η περιοχή της Ροδόπης, δεν διαθέτει και πολλά καταλύματα.

Η Ρωμυλία είναι το κατάλυμα πιλότος για την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, ενώ ευχής έργον θα ήταν και η ίδρυση και ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού στην περιοχή, ο οποίος θα μπορεί να προμηθεύει τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων τοπικά παραδοσιακά προϊόντα !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό