Σασμός: Ο Μαθιός αποκαλύπτει στο Νικηφόρο ότι είναι ερωτευμένος με τη μητέρα του

Σασμός: Ο Μαθιός αποκαλύπτει στο Νικηφόρο ότι είναι ερωτευμένος με τη μητέρα του

Στη σειρά Σασμός, ο Μαθιός είναι αποφασισμένος να ζήσει με τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε, τη Βασιλική, και το ανακοινώνει χωρίς περιστροφές στον γιο της. Η απάντησή του δεν είναι αυτή που θα ήθελε…

 

Το μόνο που μπορεί να δώσει χαρά στον Μαθιό είναι η παρουσία της Βασιλικής στη ζωή του. Αποφασίζει λοιπόν να μιλήσει για πρώτη φορά και χωρίς περιστροφές στον γιο της, προκειμένου να πάρει με έναν τρόπο την άδειά του, ώστε να κυκλοφορούν μαζί, χωρίς άγχος. Ο Νικηφόρος όμως, όσο και αν αγαπάει τον Μαθιό αφού δεν ξέρει πως αυτός σκότωσε τον πατέρα του, δεν θα φανεί θετικός απέναντι σε αυτή τη σχέση.

 

«Αγαπάω τη μάνα σου από τότε που ήμασταν παιδιά. Και εκείνη το ίδιο. Ο πατέρας σου με πρόλαβε όταν ήμουν φαντάρος και την παντρεύτηκε. Την περίμενα 25 ολόκληρα χρόνια… Και τώρα, μετά τον θάνατο του Στεφανή, είμαστε μαζί. Τίμησε τον πατέρα σου και το ξέρεις. Απλά άφησέ μας τώρα να χαρούμε αυτό που στερηθήκαμε τόσα χρόνια», του ομολογεί φανερά συγκινημένος και ο Νικηφόρος εξαγριώνεται.

 

«Ακούς τι λες Μαθιό; Να αφήσω τη μάνα μου να κάνει σχέση μαζί σου ενώ το σώμα του πατέρα μου είναι ακόμα ζεστό; Ούτε χρόνος δεν έχει περάσει από τον θάνατό του. Πώς τολμάς να μου ζητάς κάτι τέτοιο; Η θέση της μάνας μου είναι στο σπίτι και δεν θα την αφήσω να ρεζιλευτεί γυρνώντας με έναν άντρα, χήρα γυναίκα». Ο Μαθιός είναι αποφασισμένος να μην του πάει κόντρα.

 

Χωρίς ενδοιασμούς, του ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ του λέει λοιπόν πως θα σεβαστεί στο μέγιστο την επιθυμία του και θα φύγει από την Κρήτη για πάντα. Αφού δεν μπορεί να ζήσει με τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε στον τόπο του, θα φύγει μακριά, προσπαθώντας να ξεχάσει.

 

 

 

Ο Νικηφόρος είναι σε δίλημμα. Δεν ξέρει πώς να χειριστεί την κατάσταση καθώς δεν θέλει να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά ο Μαθιός από τη ζωή του. Αναζητά λοιπόν την Καλλιόπη (που θα δούμε να καταριέται τον Άγγελο και να ξεκινάει πόλεμος ανάμεσα τους) , τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να συμβουλευτεί, και της μιλάει για τη σχέση του γιου της με τη μητέρα του. Η Καλλιόπη όμως δεν πέφτει από τα σύννεφα καθώς γνωρίζει καλά το ειδύλλιό τους.

 

«Έχεις δίκιο παιδί μου να αντιδράς. Και εγώ όταν το έμαθα ντράπηκα για τον πατέρα σου, πόνεσα για εκείνον και προσπάθησα να βάλω και στους δύο μυαλό. Ομως, Νικηφόρε, όσο ο καιρός περνάει, η αγάπη τους δυναμώνει. Δώσε μια ευκαιρία στη μάνα σου να φτιάξει ξανά τη ζωή της. Μην ξεχνάς πως εκείνη είναι νέα γυναίκα και εσύ έχει ήδη φύγει από το σπίτι».

 

Ο Νικηφόρος φεύγει από το σπίτι της καπετάνισσας προβληματισμένος. Αγαπάει τη μάνα του, είναι το μοναδικό άτομο που του έχει μείνει στη ζωή και το μόνο που δεν θέλει είναι να τη βλέπει στο εξής κλεισμένη μέσα. Ετσι λοιπόν αναθεωρεί τις απόψεις του και το ανακοινώνει και στους δύο, την ώρα που η Μαρίνα περνάει την πιο τραγική στιγμή στη ζωή της.

 

Το ζευγάρι πηγαίνει ταξίδι

Απαλλαγμένοι πλέον από τον φόβο του να μην τους δει κανείς μαζί, Μαθιός και Βασιλική αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι ως ζευγάρι. Χωρίς να πουν σε κανέναν ψέματα και χωρίς να κρύψουν τις κινήσεις τους από τους δικούς τους αγαπημένους ανθρώπους, οργανώνουν μια σύντομη απόδραση από το χωριό που θα τους δώσει… ανάσα. Όταν τελικά βρεθούν οι δυο τους μακριά από όλους και όλα θα καταλάβουν πως η επόμενη μέρα στη σχέση τους έχει ξεκινήσει και δεν έχουν παρά να χαρούν τον έρωτά τους, ωστόσο, λίγο αργότερα όπως φαίνεται ο Νικηφόρος θα σκοτώσει τον Μαθιό.

https://www.youweekly.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό