Σε αναμονή των εκθέσεων των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Σε αναμονή των εκθέσεων των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Μετά τις εκθέσεις των ιατροδικαστών, δεν αποκλείεται ακόμα και να υπάρξουν νέες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ωστόσο είναι κομβικής σημασίας η ενεργοποίηση των μαρτύρων κυρίως ιατροδικαστικά. «Αν θέλουμε τα σκοτεινά σημεία, είναι θέματα ιατροδικαστικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για αυτό το αναμένω τις εξελίξεις μετά τη ρήξη του ζευγαριού. Πιστεύω η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δε φανταζόμαστε.

Σε κάποιες δηλώσεις ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι άσσοι», υπογράμμισε ο κ. Τσούκαλης ο οποίος τόνισε ότι δε θα εκπλαγεί αν τις επόμενες μέρες έχουμε κι άλλα εντάλματα σύλληψης.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταδεικνύουν τις αρχικές εκτιμήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Η άτυπη επιτροπή ορθώς δεν έβγαλε πόρισμα και δε μελετούσε και τις δύο υποθέσεις, αλλά μόνο την πρώτη και με ελλιπή στοιχεία. Αυτό που έγινε ήταν να κάνει μια επανεκκίνηση την υπόθεση.

Πλέον, οι πραγματογνώμονες έχουν αρμοδιότητα να συλλέξουν τα στοιχεία και να μελετήσουν και τις δύο υποθέσεις και να βγάλουν νέες πραγματογνωμοσύνες. Τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε.

Είδαμε το Σαββατοκύριακο ότι δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες της Ίριδας. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό. Ο ιατρικός φάκελος για τη Μαλένα, επειδή είχε νοσηλευτεί, είναι πλούσιος και η νεκροτομή της είναι αυτή που έχει τις περισσότερες αστοχίες.

Για την Ίριδα από μόνη της η αρχική πραγματογνωμοσύνη μας δίνει τόσα πολλά στοιχεία που η υπόθεση θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους συναδέλφους μου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Λέων δήλωσε ότι η κατηγορούμενη προσπαθούσε με «μισο-γνώσεις» να αντιληφθεί διάφορα πράγματα.

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της.

Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της».

Στο ερώτημα για το αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, ο κ. Λέων επισήμανε ότι στην Τζωρτζίνα η κεταμίνη είναι ο λόγος της κατάληξης της. Για τα άλλα δύο παιδιά, σημείωσε ότι τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους.

«Είτε με διαρροές είτε έμμεσα ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ίριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια», είπε.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι πραγματογνωμοσύνες για τη Μαλένα και την Ίριδα θα καθυστερήσουν λίγο παραπάνω, «γιατί θα ανατρέψουν τις αιτίες θανάτων και γίνονται όλες τις ενέργειες για να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν συλλήψεις σε περίπτωση που τα αποδεικτικά μέσα βάλουν στο κάδρο και άλλους ανθρώπους και φανεί ότι είχαν συμμετοχή κατά οποιονδήποτε τρόπο.

«Από την άρση των απορρήτων και των ηλεκτρονικών συσκευών φαίνεται ότι η μητέρα έψαχνε κάποια πράγματα, γιατί δεν είναι και λογικό κάποιος που έχει το παιδί του στο νοσοκομείο να ψάχνει για ουσίες», επισήμανε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό