Σε ασφαλές μέρος η 26χρονη που κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του συντρόφου της στο Βόλο

Σε ασφαλές μέρος η 26χρονη που κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του συντρόφου της στο Βόλο

Μακριά από το σπίτι της και σε ασφαλή χώρο βρίσκεται πλέον η 26χρονη μητέρα από τον Βόλο, η οποία έπεσε θύμα βίας από τον σύντροφό της, ο οποίος απειλούσε να τη σκοτώσει και την κυνηγούσε με κατσαβίδι μπροστά στο ανήλικό παιδί τους. Η γυναίκα απομακρύνθηκε από το σπίτι της έπειτα από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα.

Η νεαρή γυναίκα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον 36χρονο δήλωσε τρομοκρατημένη και τόνισε πως φοβάται για τη ζωή της αλλά και για του παιδιού της αναφέροντας πως ο σύντροφός της θα κάνει ξανά το ίδιο. Μάλιστα, ο φόβος και η αγωνία της 26χρονης, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος να προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε το μεσημέρι της Τρίτης σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και δυο (2) μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Μέχρι στιγμής ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει προσέλθει στο σπίτι για να παραλάβει τα πράγματά του.

Η Μαρία Συρεγγέλα, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της υφυπουργού, επικοινώνησε με την γυναίκα, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν. Επιπλέον, αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, με την συγκατάθεση της γυναίκας, για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας πολύπλευρη κάλυψη, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα της καθημερινότητάς τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό