Σε ένα μήνα διανεμήθηκαν 2,5 τόνοι τροφίμων. 123 τόνοι όλη τη χρονιά σε ευάλωτους συνανθρώπους μας

Σε ένα μήνα διανεμήθηκαν 2,5 τόνοι τροφίμων. 123 τόνοι όλη τη χρονιά σε ευάλωτους συνανθρώπους μας

Από την Τράπεζα Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

 Σε ένα μήνα διανεμήθηκαν 2,5 τόνοι τροφίμων.

123 τόνοι όλη τη χρονιά σε ευάλωτους συνανθρώπους μας

 Δυόμισι τόνους τροφίμων διένειμε η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας σε διάστημα ενός μήνα .

Από τις αρχές του Δεκέμβρη έως και την παραμονή Πρωτοχρονιάς η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας πραγματοποίησε πληθώρα δράσεων διανομής τροφίμων καλύπτοντας τις αυξημένες, λόγω των γιορτών, ανάγκες των 2.066 μελών οικογενειών. Συνολικά δόθηκαν περισσότερα από χίλια δέματα με συσκευασμένα τρόφιμα, κοντολήξιμα, οπωρολαχανικά, άρτο, αρτοσκευάσματα, γλυκά, φυτικά κασέρια, καθαριστικά, απολυμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής. Εν όψει των Χριστουγέννων, σημαντική βοήθεια αποτέλεσε το γεγονός πως χάρη σε δωρητή, ο οποίος επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία του, 240 ωφελούμενοι έλαβαν δέμα με 5 κιλά κρέας.

Συγκινητική ήταν και η προσφορά σε είδος μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας, καθώς ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισαν η δράση ”COLLECT” και η δράση “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΓΑΠΗ”. Κατά την πρώτη, συγκεντρώθηκαν 500 κιλά, ενώ με τη στήριξη των σχολείων του Νομού μας επιπλέον  770 κιλά συσκευασμένα τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής δόθηκαν στους ωφελούμενους του Φορέα μας. Καθόλη την διάρκεια του έτους διανεμήθηκαν 123 τόνοι τροφίμων

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019 έχοντας ως βασικό στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της πείνας και της φτώχειας. Διενεργεί επισιτιστικά προγράμματα όπως τη μηνιαία διανομή έκτακτων δεμάτων που περιέχουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και προσωπικής υγιεινής, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και το ΤΕΒΑ. Σημαντικό παράγοντα στην επίτευξη του παραπάνω στόχου αποτελεί η διάσωση τροφής και περισσευούμενου φαγητού, άρτου – αρτοσκευασμάτων και γλυκών, κοντολήξιμων προϊόντων και οπωρολαχανικών της Λαϊκής Αγοράς Δράμας. Πολύτιμη βοήθεια παρέχεται και από τοπικά καταστήματα, χορηγούς και εταιρίες που διαρκώς φανερώνουν έμπρακτα την προσφορά τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό