Σε «επαγρύπνηση» ο Έβρος μετά τις απειλές Ερντογάν

Σε «επαγρύπνηση» ο Έβρος μετά τις απειλές Ερντογάν

Προληπτικά μέτρα αυξημένης επιτήρησης σε Έβρο αλλά και θαλάσσια σύνορα λαμβάνει η Ελλάδα, μετά και τις προκλητικές νέες απειλές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας και τη διοχέτευση μεγάλων μεταναστευτικών ροών προς την περιοχή.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό «Πεντάγωνο» παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και με τη συμμετοχή των γενικών επιτελείων. Εκεί αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Αντίστοιχη «κρίση» στα ελληνικά σύνορα επιχείρησε τον Μάρτιο του 2020 άλλωστε ο Τούρκος Πρόεδρος, βοηθώντας χιλιάδες μετανάστες να προσεγγίσουν τον Έβρο, επιχειρώντας να εισέλθουν στην χώρα. Η αντίδραση των ελληνικών Αρχών ωστόσο ήταν άμεση, ενώ μετά από πολυήμερη «πίεση» τα πνεύματα κατευνάστηκαν και τα επεισόδια έληξαν.

 

Προκλητικός Ερντογάν 

«Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο.

Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» υποστήριξε την Πέμπτη ο Ερντογάν, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση από την Αθήνα που έσπευσε να στηλιτεύσει τις δηλώσεις και τη στάση που διατηρεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό