Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ, ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ, ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)

Η ώρα της συνειδητοποίησης και του αποχαιρετισμού έφτασε. Η «καρδιά» του Λονδίνου χτυπά πένθιμα, οι δρόμοι κατακλύζονται από την ανάγκη και την επιθυμία όλων εκείνων, των εκτοντάδων χιλιάδων που σπεύδουν στο Ουέστμνιστερ Χολ για το λαϊκό προσκύνημα, για το δικό τους τελευταίο «αντίο» στη μακροβιότερη μονάρχη, την Ελισάβετ Β’, που έχει συνδεθεί με την ταυτότητα του αγγλικού έθνους.

Δείτε live:

Το Ουέστμινστερ Χολ, εκεί όπου βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας, θα είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι τις 06:30 (τοπική ώρα) της Δευτέρας, ενώ μέχρι τώρα η ουρά έξω από τον χώρο ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα.

Περνώντας από τις δύο πλευρές του φερέτρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες, εμφανώς συγκινημένοι, έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού -τα μάτια κάποιων ήταν κόκκινα από το κλάμα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα. Εκτιμάται ότι πολλοί θα περιμένουν δεκάδες ώρες σε μια ουρά που μπορεί να φτάσει να εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 16 χιλιομέτρων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό