Σε λειτουργία την Παρασκευή τα φανάρια στον κόμβο του πρώην ΙΚΑ Κομοτηνής – Πρόταση για την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς

Σε λειτουργία την Παρασκευή τα φανάρια στον κόμβο του πρώην ΙΚΑ Κομοτηνής – Πρόταση για την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς

Την ερχόμενη Παρασκευή με Σάββατο θα τεθούν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο του πρώην ΙΚΑ Κομοτηνής.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος στάθηκε στις επίπονες χειρωνακτικές εργασίες που απαιτήθηκαν για να αποκατασταθούν οι βλάβες που υπήρχαν στην υπόγεια καλωδίωση, η οποία είχε εγκατασταθεί εδώ και 35 χρόνια περίπου.
«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις 20 Αυγούστου και μετά, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών, η αντικατάσταση των ιστών, οι συνδέσεις των ιστών με τα καλώδια, πήραμε την απόφαση να αντικαταστήσουμε και την υπόγεια καλωδίωση, κάτι που έπρεπε να γίνει αφού πέρασαν 35 χρόνια και να δημιουργήσουμε γερές υποδομές για τα επόμενα χρόνια. Για αυτό και χρειάστηκε να περάσει τόσος χρόνος, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι εργασίες. Την ερχόμενη Παρασκευή με το Σαββατοκύριακο -εκτός απροόπτου με τον καιρό- θα τεθούν σε λειτουργία τα φανάρια στον κόμβο του πρώην ΙΚΑ, ο οποίος είναι ένας πολυσύνθετος κόμβος μια και από κει περνάει και η γραμμή για τον εορταστικό φωτισμό στις γιορτές», σημείωσε ο κ. Καρασταύρου.

Εξάλλου ο κ. Καρασταύρου στάθηκε και στην υποβολή -που θα γίνει σήμερα- πρότασης και μάλιστα πλήρως ώριμης και με όλες τις απαιτούμενες ολοκληρωμένες μελέτες, από τον Δήμο Κομοτηνής στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος και ενεργειακής αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς της Κομοτηνής.
«Μιλάμε για ένα έργο με προϋπολογισμό 5-6 εκ ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει την συνολική ανακαίνιση του χώρου και του κτιρίου της Δημοτικής Αγορά, η οποία διψά για ανακαίνιση εδώ και χρόνια. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πλήρως ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά σε ένα ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο, με νέους χώρους μοντέρνους για τους επαγγελματίες και ιδιαίτερα ελκυστική για το αγοραστικό κοινό», υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Καρασταύρου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό