Σε λογικές τιμές και σε επάρκεια τα εξοπλισμένα φοιτητικά σπίτια στην Κομοτηνή

Σε λογικές τιμές και σε επάρκεια τα εξοπλισμένα φοιτητικά σπίτια στην Κομοτηνή

Περισσεύουν τα σπίτια που διατίθενται προς ενοικίαση για τους νέους φοιτητές στην Κομοτηνή. Μάλιστα είναι σε πολύ καλές τιμές, που περιλαμβάνουν δίχωρα σπίτια και πλήρως εξοπλισμένα και που κυμαίνονται από 200-270 ευρώ, μιλώντας για την πλειονότητα των σπιτιών.

Μπορεί να υπάρχουν και κάποια που είναι εντελώς καινούργια και να είναι κοντά σε στάσεις και στο κέντρο και να φτάνουν τα 300 ευρώ, αλλά αυτά δεν αποτελούν τον κανόνα, αλλά κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.
«Οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων ρίχνουν τις τιμές για να νοικιάσουν τα σπίτια, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους. Μας περιμένει ΕΝΦΙΑ για 18 δόσεις συν το φόρο που πρέπει να πληρώσουμε». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, Χρύσα Κυριακούση, επισημαίνοντας πως ο φετινός Σεπτέμβρης δεν θυμίζει επουδενί τον περσινό.

«Έχουμε μια καλή κίνηση με αυξητικές τάσεις, αλλά αυτό γίνεται κατά κύματα. Δεδομένου πως θα μαθήματα θα γίνουν στα Πανεπιστήμια, αναζητούν στέγη η φετινοί πρωτοετείς, αλλά και οι περσινοί που φέτος είναι δευτεροετείς και ενδεχομένως πέρυσι να μην νοίκιασαν σπίτι, αλλά θα το κάνουν φέτος. Εμείς περιμέναμε και η εξεταστική να γίνει κανονικά και όχι εξ αποστάσεως», ανέφερε η κ. Κυριακούση.

Σε ότι αφορά το θέμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -ΕΒΕ- για φέτος στην Ροδόπη οι νέοι φοιτητές είναι 300 λιγότεροι, ενώ γενικά για όλο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ο αριθμός των φοιτητών που θα είναι λιγότεροι αγγίζει τους 1.000…

«Πιστεύω πως εύκολα βρίσκουν σπίτι οι νέοι φοιτητές, καθώς υπάρχει πληθώρα κενών σπιτιών πια. Περπατώντας στο δρόμο από τα «Ενοικιάζεται», είτε βρίσκουν στην πλατεία τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι τους πάνε στο σπίτι που νοικιάζουν οι ίδιοι. Θα μπορούσε ωστόσο, με πρωτοβουλία του ΔΠΘ και σε αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα με τα ενοικιαζόμενα σπίτια και ακόμα πιο εύκολα οι άνθρωποι από μακριά να εξυπηρετούνται. Αυτή η πλατφόρμα θα μπορούσε να γίνει πιο οργανωμένα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων και να αφορά όλη την Ελλάδα. Βέβαια δεν προχωρά κάτι τέτοιο στην δική μας περιοχή, η οποία είναι μικρή, “περπατιέται” εύκολα και βρίσκουν και τακτοποιούνται άμεσα οι νέοι φοιτητές…σχεδόν στο δρόμο», τόνισε η κ. Κυριακούση.

Κάλεσε δε τους ιδιοκτήτες να μην δίνουν κλειδιά του σπιτιού αν δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο που να αφορά τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές και μετά να γίνει η ηλεκτρονική καταχώρηση.

Σε ότι αφορά τα τρέχοντα Φορολογικά θέματα η κ. Κυριακούση στάθηκε στην αλλαγή του ΕΝΦΙΑ που θα γίνει από το νέο έτος και που θα κληθούν οι πολίτες να τον πληρώνουν από το Μάρτιο και όχι από τον Σεπτέμβριο.
«Έρχονται αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με μειώσεις των τιμών, καθώς μπαίνουν στην κατανομή των οικονομικών βαρών και άλλες περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες, οι οποίες όμως πλήρωναν την αξία αγροτεμαχίου και όχι αυτό που έπρεπε να πληρώνουν, όπως Μύκονο-Σαντορίνη. Αυτό θα ελαφρύνει εμάς που πληρώναμε τόσα χρόνια και μάλιστα θα προστίθενται και άλλες περιοχές, μειώνοντας τα ποσά έτι περαιτέρω.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να γίνει και απαλλαγή συμπληρωματικού φόρου, ή και αύξηση του αφορολόγητου. Οι αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν στα τέλη του έτους που διανύουμε», τόνισε καταλήγοντας η κ. Κυριακούση.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό