Σεμινάριο θεάτρου 30 ωρών στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Σεμινάριο θεάτρου 30 ωρών στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

και Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 (Παρασκευές 16.00-21.00 – Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 15.00)

«Ημερολόγια Εγκλεισμού – Χτίζοντας μια ζωντανή σκηνική σχέση»

Σεμινάριο θεάτρου 30 ωρών με εισηγήτρια την Σκηνοθέτη και Καθηγήτρια (ΕΕΠ) Κινησιολογίας Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κ. Στέλλα Μιχαηλίδου

 

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, διοργανώνει σεμινάριο θεάτρου, διάρκειας 30 ωρών, με θέμα «Ημερολόγια Εγκλεισμού – Χτίζοντας μια ζωντανή σκηνική σχέση», με εισηγήτρια την Σκηνοθέτη και Καθηγήτρια (ΕΕΠ) Κινησιολογίας Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κ. Στέλλα Μιχαηλίδου.

Με αφορμή προσωπικά μας κείμενα, τραγούδια, ποιήματα, μικρές ιστορίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εμπειρία της καραντίνας, θα χτίσουμε σύντομες σκηνικές δράσεις που στηρίζονται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου και ενεργοποιούν την παρουσία του ηθοποιού στο Εδώ και Τώρα της θεατρικής δράσης. Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια λόγου και κίνησης που καλλιεργούν την ποιότητα της προσοχής του περφόρμερ στην κάθε δράση, αναπτύσσουν τη σωματικότητα στην έκφραση και διευρύνουν τη σχέση του με το χώρο, το χρόνο, την ενέργεια, την αναπνοή, τον ήχο και το λόγο, οι συμμετέχοντες, άλλοτε ως πρωταγωνιστές και άλλοτε ως απλά μέλη του χορού, δημιουργούμε σχέσεις αληθινής επικοινωνίας με την ομάδα και καλούμαστε, παίζοντας, να πειραματιστούμε με τα όρια μας και να τα διευρύνουμε.

Το σεμινάριο, που θα καταλήξει σε μία παρουσίαση ανοιχτή για το κοινό, απευθύνεται σε ηθοποιούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο και την εμπειρία της εργασία σε μια ομάδα.

Αριθμός συμμετεχόντων: Μέχρι δεκαπέντε άτομα με σειρά προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρηθούν οι ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών απέναντι στον Covid – 19

Η είσοδος, η έξοδος και η παραμονή στο χώρο του θεάτρου γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου, έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό