Σηκώνουν μανίκια οι εθελοντές και καθαρίζουν το Πόρτο Λάγος

Σηκώνουν μανίκια οι εθελοντές και καθαρίζουν το Πόρτο Λάγος

Μανίκια αποφάσισαν να σηκώσουν οι εθελοντές που προγραμματίζουν δράση καθαρισμού στο Πόρτο Λάγος, την Κυριακή (16/10).

Το ραντεβού για τον εθελοντικό καθαρισμό δίνεται για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στα παλιό Τουριστικό, με τη δράση να αφορά κυρίως το αλσύλλιο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής. Στόχος των εθελοντών δεν είναι απλώς ο καθαρισμός, αλλά και η γνωριμία των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, με απώτερο σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και τη μετέπειτα από κοινού διοργάνωση δράσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα «πάντρεμα» των εθελοντών που προσφέρουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι, αλλά και μια προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης δράσεων προσφοράς για τον τόπο.

«Δημιουργήθηκε ένα κίνημα εθελοντών, κατά πλειοψηφία ο κόσμος είναι από το Πόρτο Λάγος, το οποίο καλεί όλους τους φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους σε όλο αυτό το εγχείρημα, ώστε να γίνει μια δράση και να καθαρίσουμε το δασύλλιο της περιοχής» εξηγεί ο ιδιαίτερα δραστήριος Ανάργυρος Προμοίρας, από το Πόρτο Λάγος, τονίζοντας πως «μετά από αυτή τη σύσφιξη των συλλόγων θα δημιουργηθεί ένα κίνημα ώστε να γίνονται δράσεις σε άλλα μέρη του Δήμου και του Νομού, με προτάσεις των Προέδρων και των κατοίκων».

Οι εθελοντές εκτός από τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των σκουπιδιών, θα συγκεντρώσουν και τις κουκουνάρες, οι οποίες θα διατεθούν σε πολίτες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να τις αξιοποιήσουν για τη θέρμανσή τους αλλά και στην απομάκρυνση μεγάλων κλαδιών, τα οποία δεν μπορούν να απομακρυνθούν με τα μηχανήματα του Δήμου.

«Δεν είναι μόνο ο καθαρισμός που πρέπει να γίνει σε κάθε σημείο και σε κάθε χωριό, στόχος της δράσης μας είναι να περάσουμε λίγο και το μήνυμα ότι ο εθελοντισμός ξεκινάει πρώτα από εμάς και μετά από τον κάθε φορέα και τον κάθε Δήμο. Να φύγουμε λίγο από το εγώ και να πιάσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, γιατί αν δεν δραστηριοποιηθούν οι κάτοικοι στα χωριά δεν θα ασχοληθεί και κανένας άλλος» προσθέτει με τη σειρά του ο Θανάσης Ντίνος.

Ρεπορτάζ : Γιώργος Μαυρίδης/XanthiNea

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό