Σημαντικό έργο 7,3 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Σημαντικό έργο 7,3 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Ένα πολύ σημαντικό έργο ύψους 7,3 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, που αφορά ξήρανση της λυματολάσπης εγκρίθηκε απ’ την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες με επίσημη ανακοίνωση της ότι:
“Το σημαντικό έργο διαχείρισης αστικών λυμάτων στον Δήμο μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.
Πιο συγκεκριμένα, στην δεύτερη υποκατηγορία έργων, εντάσσεται το έργο μας προϋπολογισμού 7.300.000€, για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος (λυματολάσπη) από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του Βιολογικού Αλεξανδρούπολης . Συγκεκριμένα η Ιλύς θα υπόκεινται σε ξήρανση όπου θα μειώνει αποτελεσματικά τον όγκο του στέρεου προϊόντος .
Το επεξεργασμένο προϊόν θα είναι πλήρως υγιεινοποιημένο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό για την Γεωργία.
Με την ενέργεια αυτή γίνεται ένα άνοιγμα νέων επενδύσεων στην αγορά της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων με γνώμονα την κυκλική οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη
Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η ένταξη νέων έργων στην υποκατηγορία για έργα υποδομής δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)”.
Όπως επ9σημαίνει ο Πρόεδρος της; ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, που μαζί με τους συνεργάτες του και φυσικά όλη την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη πέτυχαν αυτή την πολύ σημαντική χρηματοδότηση για ένα σπουδαίο έργο:
“Η έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης των έργων διαχείρισης της λυματολάσπης, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης λυμάτων. Τα έργα αυτά όταν ολοκληρωθούν θα διαμορφώσουν εγκαταστάσεις με λιγότερες ενεργειακές ανάγκες, άρα λιγότερο ενεργειακό κόστος, αλλά και εγκαταστάσεις που θα προστατεύουν πολύ καλύτερα το περιβάλλον από ό,τι πριν. Η δουλειά μας έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας”.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό