Σπέτσες: τα σημεία που γυρίστηκε η ταινία της Netflix «Η Χαμένη κόρη»

Σπέτσες: τα σημεία που γυρίστηκε η ταινία της Netflix «Η Χαμένη κόρη»

Σπέτσες: τα σημεία που γυρίστηκε η ταινία της Netflix «Η Χαμένη κόρη»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ

 

Σίγουρα δε βλέπεις κάθε μέρα ταινία που να έχει γυριστεί σε ελληνικό νησί πόσο μάλλον το βραβευμένο ηθοποιό Ed Harris με φορεσιά σα να βγήκε απο την ελληνική ταινία Τζένη Τζένη.

Οι ταινίες της Netflix στην Ελλάδα συνεχίζονται με το δράμα Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter) που γυρίστηκε στις Σπέτσες το 2020 και έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα το Δεκέμβριο του 2021. Η ταινία δεν δείχνει ευρέως τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του νησιού παρά μόνο μέσα απο προσεγμένα πλάνα οπότε ότι προβάλλεται μπορεί να αναγνωρισθεί μόνο απο κάποιον εξοικειωμένο. Έχω ζήσει στο γειτονικό Κρανίδι και έχω πάει στις Σπέτσες αμέτρητες φορές οπότε μου είναι εύκολο να εντοπίσω αυτά τα σημεία.

Στην ταινία παίζουν τρεις πασίγνωστοι και διακεκριμένοι ηθοποιοί:

  • πρωταγωνιστεί η Olivia Colman βραβευμένη με Oscar Α’ γυναικείου ρόλου για το ρόλο της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Το Φαβορί
  • η Dakota Johnson είναι η πρωταγωνίστρια της τριλογίας Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι
  • ο Ed Harris επίσης βραβευμένος ηθοποιός, μου άρεσε στο Ο Εχθρός προ των Πυλών με τον Jude Law
  • Η ίδια η ταινία συμμετείχε σε πολλές τελετές απονομής όπου απέσπασε διακρίσεις για τη σκηνοθεσία και το σενάριο της.

  • Η ταινία ξεκινάει με μπάνιο και στιγμές ανεμελιάς στην παραλία Ζωγεριάένα κατάφυτο τοπίο μέσα στα πεύκα και τον ελαιώνα. Στο σημείο μάλιστα υπάρχει και ταβέρνα που φαίνεται σε αρκετά πλάνα. Η παραλία ίσως να επιλέχτηκε επειδή δεν έχει πληγεί απο τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών και διατηρεί ανέπαφη τη φυσική της ομορφιά.

Στην Κουνουπίτσα βρίσκεται το κατάλυμα που μένει η Olivia Colman. Εξετάζοντας προσεκτικά τα πλάνα μπόρεσα να εντοπίσω το ξενοδοχείο όπως και το μπαλκόνι του δωματίου της. Δεν στάθηκε ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απο το μπαλκόνι έχουν γίνει αρκετά πλάνα που φαίνεται το γύρο τοπίο της Κουνουπίτσας. Πρόκειται για το Irini’s House ένα παραδοσιακό σπετσιώτικο αρχοντικό. Το μπαλκόνι του δωματίου της το παραθέτω όπως φαίνεται στο Google Maps:

Διάφορα πλάνα έχουν γίνει στον παραλιακό δρόμο κοντά στο λιμάνι της Ντάπιας και πότε φαίνεται ο οικισμός και πότε η θέα προς τη νήσο Δοκό.

Το Παλιό Λιμάνι φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει καθώς πρόκειται για το πιο γραφικό σημείο των Σπετσών.

Τέλος δε θα μπορούσε να λείπει και η νυχτερινή ζωή των Σπετσών. Το μπαράκι που εμφανίζεται προς το τέλος της ταινίας είναι το Bikini στο Παλιό Λιμάνι, το έχω επισκεφθεί αμέτρητες φορές και δε στάθηκε δύσκολη η αναγνώριση του.

https://www.choicegreece.com/el/nea/spetses-ta-shmeia-pou-guristhke-h-tainia-ths-netflix-h-hamenh-korh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό