Στ. Καλαφάτης: «Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, αναβαθμίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»

Στ. Καλαφάτης: «Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, αναβαθμίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»

Στο Μνημόσυνο του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄Σ.Σ. και στις εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο παρέστη, σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Εθνομαρτύρων Διδασκαλισσών του Μακεδονικού Αγώνα, στον αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα. Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας μας. Εκείνους που ενέπνευσαν με τη θυσία και το παράδειγμά τους το Έθνος και την Πατρίδα μας.

Τιμούμε τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, το φλογερό πατριώτη, Παύλο Μελά, ο οποίος, στις 13 Οκτωβρίου 1904, στο χωριό Στάτιστα της Καστοριάς, -το σημερινό Μελάς προς τιμήν του- πότισε με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς. Και μαζί τιμούμε όλους εκείνους που πίστεψαν -και το απέδειξαν- ότι «αξίζει να πεθάνει κανείς για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα». Αντλούμε δύναμη και διδαχή από το παράδειγμά τους. Ότι δεν οραματιζόμαστε στη βάση των αριθμών, αλλά με τη δύναμη της ψυχής. Ότι οι Έλληνες ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα.

Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της  γειτονιάς μας. «Δεν θα αφήσουμε όμως», όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «καμία πρόκληση αναπάντητη». Δεν μας σκιάζουν οι κραυγές κανενός. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις γραμμές που ορίζουν τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, παίρνοντας θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αναβαθμίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Πάνω από όλα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Αυτή είναι η ύψιστη τιμή σε εκείνους που πότισαν με το αίμα τους την μακεδονική γη. Σε εκείνους που δεν θα μας ζητούσαν παρά μόνο ενότητα, περηφάνια, εθνική αυτοπεποίθηση.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό