Στα Δίκαια του Έβρου ο νεότερος και βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του meteo

Στα Δίκαια του Έβρου ο νεότερος και βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του meteo

Σ τις 17 Ιανουαρίου 2022 εγκαταστάθηκε στα ακριτικά Δίκαια του Έβρου ο βορειότερος μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr.

Ο σταθμός φιλοξενείται στους χώρους του Γυμνασίου και Λυκείου Δικαίων και οι καταγραφές του είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδαhttps://penteli.meteo.gr/stations/dikaia/

Με την προσθήκη του σταθμού αυτού, το δίκτυο του ΕΑΑ / meteo.gr αριθμεί πλέον 490 ενεργούς σταθμούς.

Η ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα, με σκοπό την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών αναδεικνύεται καθημερινά. Το πυκνό δίκτυο σταθμών σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που παρέχει η χρήση δεδομένων μετεωρολογικών δορυφόρων παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της εξέλιξης ισχυρών και επικινδύνων μετεωρολογικών φαινομένων. Το ΕΑΑ ως ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς της χώρας μας, επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη των συνεργασιών και υποδομών του, μεταξύ των οποίων και το δίκτυo μετεωρολογικών σταθμών. Στο πλαίσιο αυτό καλεί πολίτες, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε συνεργασία με στόχο την περαιτέρω επέκταση του δικτύου.

To EAA / meteo.gr ευχαριστεί θερμά όλους όσους ενεπλάκησαν και υποστήριξαν την προσπάθεια εγκατάστασης του νέου σταθμού και ιδιαίτερα τους Σταύρο Κουκιόγλου (καθηγητή φυσικής), Δημήτριο Τσάμογλου (Διευθυντή Λυκείου Δικαίων) και Χρυσαφένια Καλαμαρά (Διευθύντρια Γυμνασίου Δικαίων).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό