Σταματάει η δίωξη της γιαγιάς που έκλεψε λόγω ανέχειας – Παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης

Σταματάει η δίωξη της γιαγιάς που έκλεψε λόγω ανέχειας – Παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης

Σταματά η δίωξη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας που προσπάθησε να πάρει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, για το θέμα έγινε παρέμβαση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αίσθηση λόγω της αναλγησίας των υπευθύνων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που αρνούνταν να αποσύρουν τη μήνυση.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πελάτες του σούπερ μάρκετ παρακάλεσαν τους υπευθύνους να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, όμως ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Τι απαντά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Με ανακοίνωσή της η Lidl Ελλάς παίρνει θέση για την υπόθεση της ηλικιωμένης γυναίκας:

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό