Σταυρούλα Τζατζανά: «Δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στα κρατητήρια»

Σταυρούλα Τζατζανά: «Δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στα κρατητήρια»

Από τον Μάρτιο του 2020 έχει σταλεί οδηγία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, να ορίσουν διαφορετικούς χώρους για τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτούς τους χώρους οι Αστυνομικές Διευθύνσεις οφείλουν να φροντίσουν να τηρούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, δηλαδή να γίνεται έλεγχος με φαρυγγικό δείγμα στους νεοεισερχόμενους κρατούμενους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, οι οδηγίες αυτές δεν τηρούνται και στα δύο κρατητήρια που υπάρχουν σε Κομοτηνή και Ίασμο, από τον περασμένο Μάρτιο, υπονομεύοντας την προστασία Αστυνομικών και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αυτών και των οικογενειών τους, αλλά και κρατούμενων και πολιτών.

Αυτή η εικόνα δεν αφορά μόνο τα κρατητήρια της Ροδόπης, αλλά και τα υπόλοιπα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, κατόπιν ενημέρωσης με τους προέδρους των κατά τόπους Ενώσεων Αστυνομικών Υπάλλήλων.
«Πρόκειται για επικίνδυνη αδιαφορία στην οποία εμείς θα επιδείξουμε μηδαμινή ανοχή. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και ενημερωθήκαμε για το θέμα, αμέσως ζητήσαμε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη της ΑΜ-Θ και του θέσαμε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό να προχωρήσει στη λύση που υπάρχει και την προτείναμε και αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί το πράσινο φως της απόφασης να προχωρήσει η υλοποίηση της από τον ίδιο. Αυτό μπορεί να γίνει όπως είπα με μια απόφαση μέσα σε μια μέρα. Αν δεν γίνει, είμαστε σε ετοιμότητα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την υγεία τη δική μας, των οικογενειών μας, των κρατουμένων και των πολιτών. Μάλιστα ετοιμάζουμε και έγγραφη παρέμβαση προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ», τόνισε καταλήγοντας η κ. Τζατζανά.

Ακόμη η κ. Τζατζανά στεκόμενη στο επί πλέον οικονομικό βοήθημα προς τους Υγειονομικούς, ζήτησε από την πολιτεία και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να επεκτείνει αυτό το οικονομικό βοήθημα και προς τους Αστυνομικούς, οι οποίοι όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας, επιβαρύνθηκαν με τους ελέγχους, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό