Στη Θράκη στις 3 Μαϊου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα εγκαινιάσει Mονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Στη Θράκη στις 3 Μαϊου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα εγκαινιάσει Mονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Στην Θράκη θα βρεθεί στις 3 Μαϊου ο Πρωθυπουργός για την έναρξη εργασιών της μονάδας FSRU και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης. Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Ξάνθης.

“Υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 3 Μαΐου, για τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων-ΜΕΑ- της Αλεξ/πολης. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εξυπηρετεί και γειτονικούς Δήμους της Θράκης.
Προσωπικά, έχω ξεκινήσει έναν αγώνα για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό των Απορριμμάτων από το 1995. Ο Θεός το έφερε έτσι ώστε να είμαι και τώρα πρόεδρος του φορέα, τώρα που ολοκληρώνεται το έργο σε περίπου 2-3 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι και για την δημοπράτηση στην ΜΕΑ Καβάλας. Στα επόμενα 2-3 χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, με τις μικρές μονάδες επεξεργασίας σε Ξάνθη, Σαμοθράκη και βόρειο Έβρο, αλλά και σε ότι αφορά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για τους ΧΑΔΑ. Οπότε ξεκινάμε δίνοντας έμφαση και στην Ανακύκλωση στην πηγή. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε υποδομές, δίνοντας το μήνυμα σε όλους και Πολιτεία και πολίτες πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΑΜ-Θ, την οποία θα πρέπει να υπολογίζουν όλοι οι κυβερνώντες- δίνουμε και πόρους και τον καλύτερο μας εαυτό για την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσέπελης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης στην τελική της φάση θα εξυπηρετεί στην απορρόφηση των σύμμεικτων απορριμμάτων, Ροδόπη, Ξάνθη, Δήμο Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου στην τελική φάση.

Το κόστος ολόκληρου του Περιφερειακού Σχεδιασμού των Απορριμμάτων αγγίζει περίπου τα 100 εκ ευρώ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει στις 3 Μαΐου 2022 επίσης την έναρξη εργασιών της Μονάδος (FSRU) Φυσικού Αερίου και το κτίριο του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό