Στην ΑΜΘ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ /  Ο λαός να στείλει το δικό του λογαριασμό σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δυναμώνοντας την συμπόρευση με το ΚΚΕ (video)

Στην ΑΜΘ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ / Ο λαός να στείλει το δικό του λογαριασμό σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δυναμώνοντας την συμπόρευση με το ΚΚΕ (video)

Από την Καβάλα ξεκίνησε την περειοδία του στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, ο κ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με εργαζόμενους.

Κατα την διάρκεια της ομιλίας του, ο. Κουτσούμπας, δήλωσε πως είναι και θα είναι δίπλα σε όλους του εργαζόμενους ενω τους υποσχέθηκε, οτι θα βρίσκεται και ο ίδιος στο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα και θα τους στηρίζει μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματα τους.


Η περιοδία του κ. Κουτσούμπα συνεχίστηκς το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη και την Κυριακή 15 Μαΐου στην Ξάνθη.

Ο λαός να στείλει το δικό του λογαριασμό σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δυναμώνοντας την συμπόρευση με το ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην πόλη.

Μέλη και φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ, άνθρωποι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ και αγωνιούν για τις εξελίξεις με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την ενεργειακή ακρίβεια, κ.α. έδωσαν το «παρών» με τις σημαίες, τα πανό και τα συνθήματα τους.

Τον τόνο έδιναν τα παιδιά της ΚΝΕ που έφτασαν στο χώρο με πορεία από την προσυγκέντρωση τους.

«Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» και «Φτώχεια, πόλεμοι και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Στο κλιμάκιο Κόμματος συμμετείχαν ακόμα ο Ζήσης Λυμπεριδης, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Δελής βουλευτής του κόμματος, ο Διονύσης Κλάδης, γραμματέας της ΕΠ Αν. Μακεδονίας και Θράκη.

«Τώρα είναι η ώρα ο καθένας και η καθεμιά, να σκεφτεί με ποιους πρέπει να πάει και ποιους πρέπει να αφήσει πίσω.

Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτεί με το ΚΚΕ να κάνει αυτή την επιλογή που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε σκεφτεί ή πιθανά να είχε απορρίψει.

Γιατί σήμερα ο καθένας και η καθεμιά έχει περισσότερες αποδείξεις ποιος είναι μαζί του, δίπλα του, εκεί σταθερά μαζί με τους πολλούς τους εργαζόμενους, το λαό.

Ποιος έχει για σημαία του τις δικές του λαϊκές ανάγκες, και ποιος είναι μόνιμα απέναντι με τους λίγους, το κεφάλαιο, να υπερασπίζεται τα κέρδη και την εξουσία του.

Και το ΚΚΕ σταθερά στο πλάι του λαού, δίνει τη μάχη για να μην πληρώνει όλη την ώρα ο λαός τη λυπητερή που του στέλνει κάθε τρεις και λίγο το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Μια με την οικονομική κρίση, μια με την πανδημία που έφερε πιο κοντά μια νέα κρίση. Και τώρα με τον πόλεμο που επιδείνωσε μια ήδη άσχημη κατάσταση.

Ναι, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, από τη μια της Ρωσίας και από την άλλη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το λαό, ποιος είναι μαζί του και ποιος είναι απέναντι.

Με την άρχουσα τάξη που τρίβει τα χέρια της γιατί περιμένει κομμάτι από τη λεία του πολέμου. Γι’ αυτό στοιχίζεται στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Γι’ αυτό κλιμακώνει τη συμμετοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Ένας πόλεμος που δεν ξεκίνησε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας, αλλά προετοιμαζόταν χρόνια πριν και από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Προετοιμασία βέβαια που δεν έχει σταματήσει, συνεχίζεται και μεγαλώνει τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου. Προετοιμασία ήταν οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας. Προετοιμασία ήταν η συγκέντρωση πολλών αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή. Προετοιμασία ήταν το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 και η στήριξη φασιστικών ναζιστικών ομάδων. Προετοιμασία ήταν η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία» σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο γεν. γραμματέας..

902.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό