Στην επιτροπή δεοντολογίας παραμπέμφθηκε ο Παύλος Πολάκης

Στην επιτροπή δεοντολογίας παραμπέμφθηκε ο Παύλος Πολάκης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Παύλος Πολάκης μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε το βράδυ της Δευτέρας (31/1) με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου.
Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Η αντιπαράθεση χτύπησε και σήμερα  «κόκκινο», με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να δηλώνει ότι το Κοινοβούλιο και η χώρα δεν θα γίνουν με το ζόρι και τον Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για κοινοβουλευτικό κατήφορο της Ν.Δ. και πραξικοπηματική συμπεριφορά του κ. Αθανασίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, επειδή με την χθεσινή του συμπεριφορά δεν διαφύλαξε το κύρος του Κοινοβουλίου. Ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι «οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου, ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται», ενώ χαρακτήρισε αποκρουστική τη χθεσινή εικόνα.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως δεν έκανε χθες κατάληψη του βήματος της βουλής και ότι περίμενε να συνεχιστεί η διαδικασία και να υποβληθεί πρόταση μομφής, κάτι το οποίο δεν έγινε, ενώ κατηγόρησε το προεδρείο για κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε για κοινοβουλευτικό κατήφορο της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε πραξικοπηματική, τη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό