Στην ΕΡΤ Κομοτηνής φιλοξενήθηκε η ¨Ομάδα Κρούσης” των μαθητών του 1ου Γυμνασίου της πόλης

Στην ΕΡΤ Κομοτηνής φιλοξενήθηκε η ¨Ομάδα Κρούσης” των μαθητών του 1ου Γυμνασίου της πόλης

Η “Ομάδα Κρούσης” του 1ου Γυνασίου Κομοτηνής φιλοξενήθηκε σε  πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Κομοτηνής   και μίλησαν για την έρευνα που πραγματοποίησαν για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές, την κατάχρηση του κινητού, την απομόνωση και την κατάθλιψη στην οποία αυτή οδηγεί του μαθητές,    αλλά και την εκπομπή τους στο ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ της η Β. Μαχαίρα στο ertnews.gr αναφέρει: “Με πολλή χαρά φιλοξενήσαμε σήμερα στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής, την “ομάδα κρούσης” από το πρώτο Γυμνάσιο Κομοτηνής και συγκεκριμένα το τμήμα Β3.

Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έφτιαξαν ένα ερωτηματολόγιο και το έδωσαν στους συμμαθητές τους να το συμπληρώσουν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 21 αγόρια και κορίτσια, από το τμήμα Β3. Από τα βασικά συμπεράσματα, που προέκυψαν, κορίτσια και αγόρια, περνούν πάνω από τρεις ώρες μαζί με την οθόνη, με το τικ τοκ και το ίνσταγκραμ, να κυριαρχούν στις προτιμήσεις. Καταγράφονται διάσπαση προσοχής, καθόλου χρόνος για σωματική άσκηση, ελάχιστο ενδιαφέρον για ομαδικό παιχνίδι.

Τα ίδια τα παιδιά, βλέποντας τους συμμαθητές τους-αλλά και τους μεγαλύτερους-νιώθουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και πως χρειάζεται να μπουν όρια στην ορθή χρήση της οθόνης και όχι στην κατάχρηση, η οποία οδηγεί σε απομόνωση, εκνευρισμό, κατάθλιψη, αλλά και σαφείς ενδείξεις για παραβατική συμπεριφορά.

Κάτι που επίσης παρατήρησαν και μίλησαν οι δύο μαθητές Ανδρέας Αντωνιάδης και Ασσατριάν Καρολίνα, είναι πως το κινητό χρησιμοποιείται και ως άμεσο και εύκολο “λυσάρι” των ασκήσεων για τις εργασίες στο σπίτι. Όταν όμως ο καθηγητής βάζει ασκήσεις στην τάξη, εκεί αποδεικνύεται το κενό και τα ασύμβατα μέρη της γνώσης με την άγνοια…

Από την πλευρά τους οι δύο καθηγητές που τους συνόδευαν η Ελένη Μαργαρίτη, Θεολόγος και ο Τάσος Μαυρίδης, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, στηλίτευσαν το γεγονός πως παρουσιάζεται επανειλημμένως από το ΜΜΕ η αρνητική πλευρά μιας κατάστασης-είδησης, χωρίς να παρουσιάζεται και η αντίθετη πλευρά η θετική κατεύθυνση, αλλά και η οδός της συγχώρεσης και όχι της εκδικητικότητας σε κάποια θέματα.

Η …ομάδα κρούσης κατά της … οθονοπληξίας του πρώτου Γυμνασίου θα παρουσιάσει την έρευνα της και στο σχολείο της και φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τη δράση της και να εκπέμπει μηνύματα προς όλους και μικρούς και μεγάλους, για ορθή χρήση ενός εργαλείου και όχι στην κατάχρηση, χάνοντας κάθε επαφή με τον χρόνο και την πραγματική ζωή.

Η ομάδα εκπέμπει κάθε Τετάρτη βράδυ τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Βέβαια η προϊσταμένη της ΕΡΤ Κομοτηνής, Ειρήνη Τσακίρη, κάλεσε την ομάδα, εφόσον κάνει τον προγραμματισμό της, να εκπέμψει και μέσω της συχνότητας του Δημοσίου Ραδιοφώνου της ΕΡΤ Κομοτηνής.

Είναι παρήγορο πάντως το γεγνός πως τα ίδια τα παιδιά εντόπισαν στους συνομιλήκους τους αλλά και στους μεγάλους τη σύγχρονη …νόσο της κοινωνίας να είναι εθισμένη σε ένα κινητό και μια οθόνη…Άνθρωποι σκυμμένοι διαρκώς, ακόμα και την ώρα που περπατάνε στο τηλέφωνό τους… και να τους καλούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα της ανθρώπινης επαφής και της ορθής χρήσης ενός εργαλείου για την διευκόλυνση της ζωής και όχι την καταστρατήγισή της από μία οθόνη που τελικά στερεί την ζωή”.

Πηγή: ertnews.gr-Βασιλική Μαχαίρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό