Στην Κομοτηνή η πρώτη συνάντηση των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδας

Στην Κομοτηνή η πρώτη συνάντηση των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας Ελλάδας

Κληρώθηκαν τα πρώτα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, το οποίο θα είναι 40 μέλη τακτικά και μέχρι 20 αναπληρωματικά, ενώ η θητεία του θα είναι 2 έτη.

Έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής ορίζεται το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, επί της οδού Ν. Τσανακλή 15, ενώ οι συνεδριάσεις του θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων ή του Αντιπροέδρου που τον αναπληρώνει νόμιμα.

Αυτά τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Λουΐζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν, η οποία είναι η υπεύθυνη του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Κομοτηνής, «Εξάγωνο», το οποίο μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ Θράκης Κίνητρον, αποτελεί τη βάση και τον πυρήνα στήριξης του νεοσύστατου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Ακριβώς επειδή στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί το εγχείρημα της σύνδεσης της νεολαίας με τα κοινά, ως Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας-ΤοΣυΝ-, τότε το 2006, όμως δυστυχώς το εγχείρημα απέτυχε. Τώρα με τα ΔηΣυΝ, επιχειρείται κάτι νέο και στέρεο, καταρχήν να ευθυγραμμισθούν με το γίγνεσθαι οι νέοι και να αποτυπωθεί η φωνή τους και οι προτάσεις τους και γιατί όχι να υιοθετηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο των μεγάλων και αιρετών. «Αυτό σίγουρα θα είναι κάτι που εξοικειώσει τους νέους με τους θεσμούς και θα τους κάνει ενεργούς πολίτες και στην μετέπειτα ζωή τους με δράση και άποψη», υπογράμμισε η κ. Σαλτσίδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Κομοτηνής είναι το τρίτο στην Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης, μετά αυτό της Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου και ανάμεσα στα 8 σε όλη την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας θα πραγματοποιήσουν και την 1η τους πανελλαδική συνάντηση στην Κομοτηνή, κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ενήμερη είναι και η Γενική Γραμματεία του αρμόδιου Υπουργείου.

Στις επόμενες συνεδριάσεις θα γίνει και η ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, το οποίο θα συνεδριάζει σε προσομοίωση και με το αιρετό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν προγραμματισθεί οι πρώτες δράσεις μέσα στα φετινά Ελευθέρια της Κομοτηνής και όχι μόνο.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό