Στις 21 Μαϊου οι εθνικές εκλογές

Στις 21 Μαϊου οι εθνικές εκλογές

Την Κυριακή 21 Μαίου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και παρά τα αντίθετα σενάρια οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί» σημείωσε και πρόσθεσε πως: «και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Πώς έγινε η επιλογή ημερομηνίας

Ο κύβος ερρίφθη και η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε για τις 21 Μαΐου και όχι 28 καθώς όπως τόνιζαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, έχει ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι έχουμε πανελλαδικές εξετάσεις, η λειτουργία των οποίων δεν πρέπει να διαταραχθεί εφόσον οδηγηθούμε σε δεύτερη κάλπη στις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα υπάρχουν και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όπως ανέφεραν και συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου υπάρχει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ όπου εκεί θα πρέπει να μεταβεί ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και όχι κάποιος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, συνεπώς στις αρχές Ιουλίου θα πρέπει να έχει τελειώσει η διαδικασία της διπλής κάλπης.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή για πρόωρες εκλογές.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες η Βουλή συνεχίζει κανονικά το έργο της μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

Μετά το κλείσιμο και τη διάλυση της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην κυρία Σακελλαροπούλου προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζει το Σύνταγμα. Να οριστεί επίσης υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και να οριστεί και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε την εισήγηση του πρωθυπουργού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό