Στις 8 Μάη ο τρίτος Αγώνας Δρόμου το Μονοπάτι της Παναγίας

Στις 8 Μάη ο τρίτος Αγώνας Δρόμου το Μονοπάτι της Παναγίας

Για τον τρίτο Αγώνα Δρόμου, «Το Μονοπάτι της Παναγίας», ετοιμάζεται η Εσωτερική και Εξωτερική Ιεραποστολή της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου.

Μετά από δύο χρόνια μη διοργάνωσης, λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού, οι διοργανωτές επανακάμπτουν πιο δυναμικά, καλώντας όσους αγαπούν το δρομικό κίνημα, να δηλώσουν το δρομικό… “παρών” τους, στο site ierapostolimk.gr

Η εκκίνηση θα γίνει από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και ο προορισμός θα είναι η Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Η εγγραφή κοστίζει στα 10 ευρώ, χρήματα τα οποία θα ενισχύσουν το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Ιεραποστολής στο εσωτερικό κυρίως, μια και οι ανάγκες πλέον είναι πολλές για πολλούς συνανθρώπους μας. Ο στόχος για το εξωτερικό παραμένει και είναι το κτίσιμο μια εκκλησίας, ενός ιατρείου και ίσως και ενός σχολείου, εκεί μακριά στην Αφρική, που οι ανάγκες παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και του …πολιτισμού, είναι μεγάλες σε αυτές τις περιοχές.

Στην ΕΡΤ Κομοτηνής μίλησαν το μέλος της Ιεραποστολής Καίτη Αραμπατζόγλου και ο υπεύθυνος του Αγώνα, Μανώλης Γαλανάκης.

Η κ. Αραμπατζόγλου μίλησε για το έργο της Ιεραποστολής και εξήρε τις προσφορές των πολιτών. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια, που μειώθηκαν οι δράσεις, το ταμείο ήταν αδύνατο να υποστηρίξει τις δράσεις. Ο κ. Γαλανάκης τόνισε, πως υπάρχουν συμμετοχές και μάλιστα υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες ηλικιών, όπως 18-30, 30-40, 40-50, και άνω των 50 με τις ειδικές διαδρομές. Μάλιστα, μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή, αλλά να μην ακολουθήσει τελικά, απλά να καταγραφεί και να υπάρξει όμως η οικονομική ενίσχυση. Οι δρομείς θα έχουν και την απαραίτητη συμβολή με υγρά σε διάφορα σημεία του δρόμου, αλλά και δωράκια συμμετοχής με σταυρουδάκια που έχουν την ευλογία της Παναγίας Φανερωμένης. Όλα δείχνουν, πως και ο καιρός θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή.
Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι και πριν αρχίσει ο αγώνας.

ERT Komotinis/BM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό