Στο «κόκκινο» Δράμα και Ξάνθη – Πώς αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης

Στο «κόκκινο» Δράμα και Ξάνθη – Πώς αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης

Περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν για τις περιοχές αυτές οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται από σήμερα 3 ακόμη περιοχές οι Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη, οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά την προχθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορονοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μινι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,29% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 42,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στην Περιφέρεια Ξάνθης ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,59% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 43 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού το αργότερο μέχρι αύριο τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται και η Καστοριά, Αργολίδα, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα και μάλιστα για αυτές τις περιοχές ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου μίνι Lockdown. Αντίθετα βελτίωσε το επίπεδό της η Ευρυτανία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό