Στο Κορυδαλλό σε ειδικό κελί και θα προαυλίζεται μόνη της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο Κορυδαλλό σε ειδικό κελί και θα προαυλίζεται μόνη της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ούσα κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό από τη ΓΑΔΑ και την ώρα που έφτασε στις φυλακές, κόσμος που βρισκόταν στο σημείο την αποδοκίμασε, ενώ αυτή φορώντας κουκούλα οδηγήθηκε με σκυμμένο το κεφάλι εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αποτελεί σύμφωνα με τις πληροφορίες, «κόκκινο πανί» για τις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ειδική μέριμνα για την προφυλάκισή της. Έτσι, μετά τις πρώτες δύο μέρες τις οποίες και θα τις περάσει σε απομόνωση, λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, στην συνέχεια αναμένεται να μείνει σε ειδικό χώρο και θα προαυλίζεται μόνη της έτσι ώστε να αποφευχθεί να δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση από τις συγκρατούμενές της.

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από μια μαραθώνια απολογία περίπου 5 ωρών, στη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε τις κατηγορίες. Περιγράφοντας το κατηγορητήριό της ως άδικο, πρωτάκουστο, εξωπραγματικό και επονείδιστο, η φερόμενη ως δράστις δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου» στο απολογητικό της υπόμνημα, καταλήγοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».

Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους της, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για την προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχτηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, δηλώνοντας αντίθετα πως «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

 

«Τελειωτικό χτύπημα»

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, απάντησε πως η 9χρονη ήταν το πρώτο της παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη της αδυναμία. «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», περιέγραψε η κ. Πισπιρίγκου.

Σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο διευκρίνισε χθες πως «σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης.

 

«Τυχαία γεγονότα»

Η ίδια, άλλωστε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε λόγο για «τυχαία γεγονότα», επιχειρώντας να αποδομήσει το κατηγορητήριο εις βάρος της, σύμφωνα με το οποίο η μικρή Τζωρτζίνα πάθαινε όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ και με την ίδια να είναι παντού παρούσα.

Ακόμη, στο απολογητικό της υπόμνημα επικαλέστηκε δύο επιχειρήματα για τη χορήγηση κεταμίνης, λέγοντας πως «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». Επιπλέον, με αίτημά της ζητά να διευκρινιστεί αν η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον, εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας.

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κωνσταντίνος Ζάρδας

Στην ίδια κατεύθυνση, ως προς τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στη ζωή, η μητέρα της ισχυρίζεται ότι από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού.

«Άρα, το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές» υποστήριξε η κ. Πισπιρίγκου. Και συμπλήρωσε: «Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

protothmea.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό