Στο Λίβερπουλ ο διαγωνισμός Eurovision 2023

Στο Λίβερπουλ ο διαγωνισμός Eurovision 2023

Η συζήτηση για το που τελικά θα γίνει η Eurovision 2023 φτάνει στο τέλος της, αφού φαίνεται πως έχει παρθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή της. Που θα γίνει;

Ο διαγωνισμός δεν μπορεί να διοργανωθεί στην Ουκρανία, εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία που δεν λέει να διακοπεί.

Έτσι, οι άνθρωποι της διοργάνωσης έψαχναν άλλη χώρα, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι εξ αρχής το φαβορί.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra εκπροσώπησε την Ουκρανία και νίκησε στη Eurovision το 2022, στο Τορίνο, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU), η οποία και είναι υπεύθυνη του θεσμού, αποφάσισε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια στη χώρα, λόγω του πολέμου.

Μάλιστα, το συγκρότημα προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση για τις εξελίξεις, δηλώνοντας πολύ χαρούμενοι που θα λάβει χώρα στο Λίβερπουλ.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ. Αν και δεν είχαμε ακόμη τη χαρά να το επισκεφτούμε, η μουσική κληρονομιά της πόλης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το να παίξουμε στο ίδιο μέρος που ξεκίνησαν οι Beatles θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! «Αν και είμαστε λυπημένοι που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να γίνει στην πατρίδα μας, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι του Λίβερπουλ θα είναι θερμοί οικοδεσπότες και οι διοργανωτές θα μπορούν να προσθέσουν μια πραγματική ουκρανική… γεύση στη Eurovision 2023 σε αυτήν την πόλη», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό