Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Στην ιστορική συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Πρόεδρο της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. κ. Κωνσταντίνο Πολίτη για τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα και του παραδόθηκε πλήρης φάκελος του καινοτόμου εγχειρήματος.

Στην τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμαουήλ επεσήμανε τη θετική ανταπόκριση από την πρώτη στιγμή του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου, αλλά και την έμπρακτη πολιτική βούληση της Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας κας Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Κυριαζή, στην υλοποίηση της ιδέας.

Ο Πατριάρχης του Γένους μας εξέφρασε τον ενθουσιασμό Του και την ικανοποίησή Του για όλα όσα κάνει η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. για τη διάσωση και διάδοση της πατρώας Εθνικής μας Μουσικής, και δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειές μας.

Κατά τη διαμονή στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση, με ουσιαστικά αποτελέσματα, των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. και του Συνδέσμου Μουσικόφιλων του Πέραν, καθώς και συνάντηση με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜΧΕ κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη.

Τέλος, ο κ. Παπαεμμανουήλ δέχθηκε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και ανανεώθηκε η σχέση αμοιβαίας αγάπης και εμπιστοσύνης του με τον Πατριάρχη μας, με τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής, αλλά και την Ομογένεια της Πόλης, που κρατάει από το 1992.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό