Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο START WITH YOURSELF στο ΓΕΛ Ιάσμου μαθητές από την Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο START WITH YOURSELF στο ΓΕΛ Ιάσμου μαθητές από την Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο START WITH YOURSELF, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και υλοποιεί το σχολείο με υπεύθυνη τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο ΓΕΛ Ιάσμου από 17 Μαΐου έως 21 Μαΐου 2022 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία.

Σε αυτήν την κινητικότητα στην Ελλάδα, που είχε τίτλο From bullying to social empathy, έλαβαν μέρος 15 εκπαιδευτικοί και 34 μαθητές.

Οι αντιπροσωπείες των σχολείων εταίρων με στόχο την προώθηση της ανεκτικότητας και της πολυπολιτισμικότητας επισκέφθηκαν μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος όπως το Ιερό Βαπτιστήριο της Λυδίας, μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων και παρακολούθησαν ταινία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Δράμας. Επισκέφθηκαν επίσης το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής και παίζοντας το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού γνώρισαν αξιοθέατα της περιοχής μας όπως το Φρούριο και το Βυζαντινό τείχος Κομοτηνής, τον ναό της Κοιμήσεως της Παναγίας Κομοτηνής και το Ιμαρέτ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος στο σχολείο σε δραστηριότητες με θέμα την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, τον ψηφιακό γραμματισμό, τους κινδύνους του διαδικτύου, τον σχολικό εκφοβισμό, τη φιλία, την προσφορά στον συνάνθρωπο και τον εθελοντισμό, την αποδοχή στη διαφορετικότητα.

Για άλλη μια φορά μαθητές και εκπαιδευτικοί γίναμε κοινωνοί της εμπειρίας Erasmus+ με ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, με σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα σχολεία, ανάπτυξη της επικοινωνίας, της συνεργασίας και το κυριότερο, με τη δημιουργία δεσμών φιλίας.

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια είχαμε στήριξη από τον Δήμαρχο Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του λυκείου Ιάσμου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της κινητικότητας στην Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός είναι η Πορτογαλία το φθινόπωρο του 2022.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό