Στο results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα των πανελλαδικών!

Στο results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα των πανελλαδικών!

Μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά, οι μαθητές που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις, ετοιμάζονται να μάθουν τα αποτελέσματα τους.

Μετά τις 13:00, όλες οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και πλέον με συγκεκριμένες κινήσεις οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους αυτό που χρειάζονται.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Ενώ και στις καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Φυσικά πλέον, οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για το πώς τα πήγαν στις Πανελλαδικές ακόμα και μέσα από ένα SMS, εφόσον το έχουν ζητήσει.

 

Πανελλαδικές αποτελέσματα 2022 – Εκτός σχολών χιλιάδες υποψήφιοι

 

Το σίγουρο πάντως είναι ότι για ακόμη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες έφηβοι θα μείνουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ μιας και το Υπουργείο Παιδείας αρνείται πεισματικά να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μπαίνουν στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ακόμη περισσότεροι φοιτητές.

Ο λόγος φυσικά η τόνωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και το κέρδος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτά. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως καμία κυβέρνηση δε θέλει να έχει μορφωμένους και σκεπτόμενους πολίτες ώστε να μπορεί να τους «ελέγχει» και να τους χειραγωγεί.

Τέλος να σημειώσουμε πως μόνο πέρυσι πάνω από 40.000 μαθητές έμειναν εκτός σχολών με ο,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την απαξίωση των ΑΕΙ – ΤΕΙ, όσο και για αυτούς που αποκλείστηκαν από την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό