Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Αρριανών για τις φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Αρριανών για τις φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΖΩΩΝ
Στόχος να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους, αλλά και να καταστεί δυνατός ο καταλογισμός των διοικητικών κυρώσεων

Τα διαδοχικά περιστατικά θανάτωσης ζώων σε περιοχές του Δήμου Αρριανών, ανάγκασαν τον δήμαρχο Αρριανών Ερδέμ Χουσείν να λάβει μέτρα. Έτσι την  Παρασκευή 12 Απριλίου, συνοδευόμενος από την δικηγόρο Αγγελική Κατσή, ο δήμαρχος προέβη στην αναφορά των συμβάντων προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών, προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος, να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες τους, αλλά και στην συνεχεία να καταστεί δυνατός ο καταλογισμός των διοικητικών κυρώσεων σε αυτούς.

«Επιθυμία μας είναι να παραδειγματισθεί το σύνολο της κοινωνίας για τις συμπεριφορές αυτές που μόνον αποτροπιασμό προκαλούν, ώστε να εκλείψουν εντελώς. Συμπεριφορές που δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, από όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε σχετικά ο κος Χουσείν.
Θυμίζουμε ότι στις 4 Απριλίου τρία μικρόσωμα σκυλάκια βρήκαν φρικτό θάνατο από φόλες, ενώ δύο μέρες μετά στις 6 Απριλίου, βρέθηκαν ακόμα έξι νεκρά σκυλιά, τρία αδέσποτα και τρία δεσποζόμενα, καθώς και γατάκια. Τότε είχαν κινητοποιηθεί φιλόζωοι τόσο από τα Αρριανά όσο και από την Κομοτηνή και είχαν ενημερώσει σχετικά το αστυνομικό τμήμα Φιλύρας. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αρριανών φρόντισαν για την περισυλλογή, εξέταση από πιστοποιημένο κτηνίατρο και αποτέφρωση των συγκεκριμένων ζώων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό