Στουρνάρας: Το τέλος της εποπτείας δεν σημαίνει καμία «χαλάρωση» και χρειάζεται προσοχή

Στουρνάρας: Το τέλος της εποπτείας δεν σημαίνει καμία «χαλάρωση» και χρειάζεται προσοχή

Έχοντας ο ίδιος ζήσει από πρώτο χέρι την εμπειρία των δύσκολων μνημονιακών χρόνων, ως υπουργός Οικονομικών και κεντρικός τραπεζίτης, ο κ. Στουρνάρας εφιστά, ωστόσο, την προσοχή: «Πρέπει να προσέξουμε», λέει, «να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στα μνημόνια. Δεν πρέπει να αντιστρέψουμε τα σωστά μέτρα των μνημονίων, π.χ. στο ασφαλιστικό, στη φορολογία και τη δημοσιονομική διαχείριση, που εξασφάλισαν δημοσιονομική ισορροπία».

Κατά τον κεντρικό τραπεζίτη, η Ελλάδα έχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους, που εξασφάλισαν τα 3 μνημόνια και να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα και να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 3% κατά μέσο όρο την προσεχή 10ετία.

Προϋπόθεση για την επενδυτική βαθμίδα, τονίζει ο ίδιος, είναι «να επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα από το επόμενο έτος και να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, ιδίως αυτές που αφορούν την κατάργηση της γραφειοκρατίας στον δημόσιο τομέα και τις επενδύσεις στο τρίγωνο της γνώσης».
www.sofokleousin.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό