Στυλιανίδης: Παρατείνεται η αργία και την Τετάρτη (26/1) σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλαδες

Στυλιανίδης: Παρατείνεται η αργία και την Τετάρτη (26/1) σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλαδες

Ένα 24ωρο μετά την πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί στη Αττική Οδό που χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν μέσα στα οχήματά τους, εν μέσω κακοκαιρίας Ελπίδα και τις εικόνες από τους κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης επιχείρησε να εξηγήσει πώς φτάσαμε έως εδώ.

 

«Η συγγνώμη δεν πρέπει να είναι προσχηματική. Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα. Έχουν ήδη μεταφερθεί και συνεχίζονται να μεταφέρονται όσοι διανυκτέρευσαν στην αεροδρόμιο και σε άλλα ασφαλή σημεία στο αεροδρόμιο.

 

Από χθες το βράδυ μετακινούνται όλα τα οχήματα προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα. Αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να έχουμε κάποιον τραυματισμό. Ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις που συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους  όπως το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός σταυρός και το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και είναι προσβάσιμο μέσω του προαστιακού είτε μέσω της Βάρης Κοροπίου. Η σημερινή αργία παρατείνεται και για αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κυκλαδες.

 

Σε ότι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του καταλογισμού. Είμαστε στο πεδίο και διαχειριζόμαστε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση.

 

Είναι τόσο προφανής είναι η διαφορά στη διαχείριση της κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό και στην Αττική Οδό. Προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς προβλήματα εγκλωβισμού».

 

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας γίνονται μετά την σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί η καταβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, από την εταιρεία της «Αττικής Οδού», την οποία αποδέχτηκε.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό