Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην Καβάλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην Καβάλα

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου στη διαμαρτυρία την οποία είχαν προγραμματίσει το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022 στην πόλη της Καβάλας, με κατάληξη στο κτίριο της Νομαρχίας.

Οι αγρότες ξεκίνησαν με κομβόι αυτοκινήτων από την Ελευθερούπολη όπου είχε προγραμματιστεί η προσυγκέντρωση και συντεταγμένα έφτασαν στην πόλη της Καβάλας, κάτω από ισχυρή αστυνομική επιτήρηση, όπως αναφέρει το kavalapost.gr. 

Στο κτίριο της Νομαρχίας, επιτροπή των αγροτών συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, στον οποίο παρέδωσαν εγγράφως τα αιτήματά τους, με κύρια αυτό της αύξησης του κόστους παραγωγής λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων και των αποζημιώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος.

Το «παρόν» στη συγκέντρωση έδωσε και ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγρότες, προτείνοντας παράλληλα μια ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, ώστε να δοθούν λύσεις στα κυριότερα προβλήματά τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Δήμος Παγγαίου ήδη έχει πιέσει για θέματα που άπτονται της παραγωγής και των αποζημιώσεων και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να το κάνει, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ένα μεγάλο μέρος των δημοτών ζει από τον αγροτικό τομέα, ενισχύοντας παράλληλα και την οικονομία της περιοχής.

 

Το ΚΚΕ Καβάλας στο πλευρό των κινητοποιήσεων

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαζική, οργανωμένη κινητοποίηση των αγροτών σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες του νομού, μέσα από μαζικές διαδικασίες στη βάση τους και με το συντονισμό τους, συναποφάσισαν και ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματά τους. Το ΚΚΕ τα στηρίζει και θα τα στηρίξει μέσα και έξω από τη Βουλή, με όλες του τις δυνάμεις. Πρόκειται για διεκδικήσεις ζωτικές, προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν και να παράγουν στον τόπο τους.

Όπως οι ίδιοι διατράνωσαν αποφασιστικά: «Δε θα γίνουμε κολίγοι στον τόπο μας!».

Απέναντί τους έχουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Αυτές οι πολιτικές:

  • μειώνουν το εισόδημά τους
  • αυξάνουν το κόστος παραγωγής
  • δίνουν αποζημιώσεις-κοροϊδία
  • ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις στην ύπαιθρο σε υποδομές και σε προσωπικό, όπως στα Κέντρα Υγείας

Το μήνυμα των αγωνιζόμενων αγροτών για συνέχεια, κλιμάκωση και παραπέρα συντονισμό του αγώνα τους, χαράζει τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για την επιβίωσή τους.

Σ’ αυτόν τον αγώνα αξίζει να εκδηλωθεί πλατιά εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό