Συλλαλητήριο στην Ξάνθη για την ακρίβεια

Συλλαλητήριο στην Ξάνθη για την ακρίβεια

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ήρθε η ώρα απο το λεκτικό επίπεδο να περάσουμε στην πράξη, να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε δυνατά: Δεν πάει άλλο!

Σε καλούμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, πλάι σε άλλα εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης ενάντια στην ακρίβεια.

Δεν πάει άλλο!

Δεν ανεχόμαστε να μας λένε «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»!

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή και σε οποιονδήποτε άλλο να μας οδηγούν στην απόγνωση. Ξέρουμε τον τρόπο!

Η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, ο αγώνας μας και η κοινή μας δράση είναι η δύναμή μας!

Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας.

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”.

Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα ημέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.

Την ίδια στιγμή που στις μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης κοκορεύονται για την «ανάπτυξή» τους, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι με τους εργαζόμενους να σκέφτονται πως θα βγάλουν με αξιοπρέπεια τον χειμώνα.

Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Δεν μας λένε όμως για ποιόν!

Πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους που η κερδοφορία τους σπάει τα κοντέρ καταγράφοντας ρεκόρ κερδών Α’ εξαμήνου;

Καμιά ευθύνη δεν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τα σπασμένα της απελευθέρωσης ενέργειας, των ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις που επέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια να τσακίσουν το λαϊκό εισόδημα και να το κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα, των πολιτικών που βγάζουν λάδι τις μεγάλες επιχειρήσεις για χάρη των κερδών τους.

Η δύναμη βρίσκεται στη δική μας οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές για να στείλουμε τη δική μας απάντηση!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να στείλει το λογαριασμό στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Διεκδικούμε:

  • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα.
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο καθορισμένο σε ΣΣΕ.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό