Σύλλογος Καππαδόκων & Μικρασιατών Ν.Ροδόπης:  Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (φωτος)

Σύλλογος Καππαδόκων & Μικρασιατών Ν.Ροδόπης: Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (φωτος)

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Κομτοηνή και  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε μνημόσυνο στα πλαίσια της Εθνικής ημέρας μνήμης για την “Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος”, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του μικρασιατικού ελληνισμού, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδόκων & Μικρασιατών Ν. Ροδόπης “Ο Μέγας Βασίλειος” Παναγιώτης Μαυρίδης, παρουσία   αντιπροσωπείας παιδιών του Συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.
Πρόκειται για μνημόσυνο που τελείται από το 1998 κι έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή
Μετά το πέρας της λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων στρατιωτικών και πολιτικών φορέων της περιοχής

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό