Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά με τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς της Νοτίου Κορέας σε επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Σεούλ

Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά με τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς της Νοτίου Κορέας σε επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Σεούλ

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Κορεατική Χερσόνησο DKOR, επισκέφθηκε τη Σεούλ στο πλαίσιο επίσημης αποστολής ευρωβουλευτών στην κορεατική πρωτεύουσα.

Η Έλενα Κουντουρά, η μόνη από την Ελλάδα Ευρωβουλευτής, συμμετείχε σε συνάντηση της αποστολής με τον  Πρωθυπουργό της  Δημοκρατίας της Κορέας Han Duck-soo, παρουσία της Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σεούλ, Maria Castillo Fernandez, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις ΕΕ και Νοτίου Κορέας.

Επίσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενοποίησης  Kwon Young-se, με θέμα τον ρόλο της ΕΕ στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς.

Στη συνάντηση της αποστολής με τον Υπουργό Άμυνας Lee Jong-Sup, τέθηκαν  καίρια ζητήματα στην ατζέντα της  αμυντικής συνεργασίας ΕΕ και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Επίσης,  πραγματοποιήθηκε κοινή κοινοβουλευτική συνέλευση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας, καθώς και ενημέρωση από ανώτατους αξιωματούχους  της Επιτροπής Στρατιωτικής Εκεχειρίας των Ηνωμένων Εθνών UNCMAC (United Nations Command/Military Armistice Committee).

Η Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σεούλ, όπου την αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκε η Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό