Συνάντηση Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών με την τομεάρχη Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου

Συνάντηση Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών με την τομεάρχη Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου

Τους Δήμους Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών επισκέφθηκε η Ρένα Δούρου, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στην Ροδόπη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί αθηνοκεντρικά, αδιαφορεί πλήρως για την περιφέρεια, αντί να λύνει δημιουργεί και επιτείνει τα προβλήματα, υπονομεύοντας τα πλεονεκτήματα της Ροδόπης, ιδιωτικοποιώντας εθνικά ευαίσθητες υποδομές, στραγγαλίζοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καταστρέφοντας το περιβάλλον, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της ακρίβειας, παρατήρησε μεταξύ άλλων σε σειρά συναντήσεών της η Ρ. Δούρου.

“Ας μην ξεχνάμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της Θράκης με όρους κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, υπηρετεί την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας”, υπογράμμισε η ίδια. Για το λόγο αυτό, “κανένας δήμος, κανένα χωριό, καμία κοινότητα δεν πρέπει να μείνει πίσω”, είπε χαρακτηριστικά.

Με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, συναντήθηκε στις Σάπες η Ρένα Δούρου επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης, Α. Κουγιουμτζόγλου, τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σαπών, Χρ. Αυγερίδη, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καρβούνη και τα μέλη της ΝΕ Στ. Μάρκου, Κ. Παπαχρήστου και Ε. Λαφτσή. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού, Σελήμ Γκιοκχάν, ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, Μολλα Αμετ Μουσταφά και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας, Π. Μαρουφίδης.

 

Συνάντηση με την Ριζγκίτς Ρουκιέ, την πρώτη γυναίκα μειονοτική Πρόεδρο του ΔΣ Αρριανών

Στο Δήμο Αρριανών, η Ρένα Δούρου, λόγω απουσίας του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν στο εξωτερικό, συναντήθηκε με την πρώτη γυναίκα μειονοτική Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ριζγκίτς Ρουκιέ, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αρριανών, Αλή Ενγκίν και τον Αντιδήμαρχο Δημ. Ενότητας Φιλλύρας, Κετσετζή Γκιουνέρ. Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούσαν: ο Βουλευτής Δ. Χαρίτου, η Συντονίστρια Α. Κουγιουμτζόγλου, ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ, Δ. Καρβούνης, ο αναπληρωτής Συντονιστής, Ο. Φερχάτ, ο συντονιστής ΟΜ Αρριανών, Αλή Αλή, τα μέλη της Ν.Ε. Οσκάν Γιουσούφ (δημοτικός σύμβουλος) και Μουαμέρ Μουσταφά, το μέλος του Συντονιστικού Αρριανών, Αμέτ Αλή, ο πρώην βουλευτής, Αϊχάν Καραγιουσούφ και ο Συντονιστής Ιάσμου, Σινάν Σοφτά.

“Κανένας δήμος, κανένα χωριό, καμία κοινότητα δεν πρέπει να μείνει πίσω. Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών, ο Δήμος Αρριανών όπως και η ευρύτερη περιοχή πρέπει να πάψουν να είναι όμηροι της στρεβλής αντίληψης που έχει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη. Χρειάζεται πλαίσιο περιφερειακής στρατηγικής με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, ανοίγματος της ανάπτυξης της Θράκης στην κοινωνία, εντασσόταν η διοργάνωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή, του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Σήμερα, εξαιτίας των ταξικών επιλογών της κυβέρνησης, τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες, για παρεμβάσεις και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό