Συνάντηση Δημήτρη Χαρίτου με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης

Συνάντηση Δημήτρη Χαρίτου με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για όσα σοβαρά συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Δήμο Ιάσμου.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή όσα του ανέφεραν οι εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων για τις αυταρχικές συμπεριφορές, την απαξίωση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ιάσμου, που όπως αναφέρθηκε πλήττουν άμεσα τα εργασιακά, τα  δημοκρατικά δικαιώματα τους και την ίδια την συνδικαλιστική υπόσταση των εργαζομένων. Ενώ από την πλευρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση και την υποστήριξη του στους εργαζόμενους του Δήμου Ιάσμου.

Ο βουλευτής σημείωσε πως ο  ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης έχει ήδη διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση του, θέτοντας μάλιστα σε σωστή βάση το θέμα,  ως πρόβλημα υπεράσπισης εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και δημοκρατίας στους χώρους εργασίας, όπως και στους Δήμους. Σημειώνοντας μάλιστα ότι σήμερα είναι αναγκαία η στήριξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης που πλήττεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ σε μια περίοδο που οι ανάγκες των δημοτών διευρύνονται σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο βουλευτής ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έλαβε στη Βουλή να ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των  Δήμων της  Ροδόπης, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει ανταπόκριση από  την κυβέρνηση. Ενώ σημείωσε την ανάγκη να ενταθούν οι πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και προώθηση του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος για τους Δήμους και πρωταρχικά τους δημότες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό