Συνάντηση επί των προτάσεών για την κοινή υπουργική απόφαση και τον νόμο

Συνάντηση επί των προτάσεών για την κοινή υπουργική απόφαση και τον νόμο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία της Υφυπουργού κας. Δόμνας Μιχαηλίδου, συνεργατών της, του κ. Κώστα Γιαννόπουλου Προέδρου του Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συνεργάτιδάς του.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι σοβαροί και βάσιμοι προβληματισμοί και οι ενστάσεις του Οργανισμού αναφορικά με την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 40494/3.5.2022 καθώς και του Νόμου 4921 (Άρθρο 67) και των σοβαρών επιπτώσεων που έχουν στον Οργανισμό και το έργο που επιτελεί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 27 χρόνια από την ίδρυσή του, είναι πάντα σύμφωνο με  κάθε προσπάθεια ελέγχου και τελικά περιχαράκωσης των φορέων, για αυτό και πάγιο αίτημα του Οργανισμού είναι η δημιουργία και τήρηση αυστηρού πλαισίου πιστοποίησής τους. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εναρμονίζεται με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και διεθνείς φορείς, στους οποίους ισότιμα συμμετέχει. Σημειώνουμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, ελέγχεται και πιστοποιείται από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και σταθερά δημοσιοποιηθεί τα οικονομικά και στατιστικά στοιχεία των δράσεών του.

Με αυτό το σκεπτικό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει χαιρετίσει και εγγράφως την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της οποίας τίθενται προϋποθέσεις αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, σε αυτό το πνεύμα και με δεδομένη τη στενή συνεργασία του με σχεδόν το σύνολο των Υπουργείων αλλά και ειδικότερα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, ως εν προκειμένω καθ ύλη αρμόδια, ο Οργανισμός έχει από τις 11 Μαρτίου 2022 αποστείλει εγγράφως τις Αναλυτικές παρατηρήσεις / προτάσεις του στο Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης. (μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ

https://drive.google.com/file/d/10r1oEFIKyb4npB8WLzHcr90MBcnLEXYC/view?usp=sharing )

Φυσικά, αυτή δεν είναι πρώτη φορά, καθώς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά καταθέτει στα αρμόδια Υπουργεία και φορείς, τις προτάσεις του για κρίσιμα θέματα της παιδικής προστασίας (υιοθεσίες/αναδοχές, κακοποίηση, εξαφανίσεις, bullying κ.λπ.)

Αναφορικά με τον Νόμο 4921 (Άρθρο 67), οι ενστάσεις και παρατηρήσεις τόσο του Οργανισμού όσο και έγκριτων Νομικών έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Οργανισμός από τους ίδιους. μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου εδώ

Παραμένουμε εν αναμονή της Παρασκευής, όπου όπως δηλώθηκε στον Πρόεδρο του Οργανισμού μας, θα υπάρξει εξέλιξη αναφορικά με τα θέματα που έχουν τεθεί τόσο σχετικά με την Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 όσο και με τον Νόμο 4921 (Άρθρο 67).

Με δεδομένη την εμπιστοσύνη μας στους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να απευθύνουμε έκκληση στον ίδιο, να έχουμε μία κατ ιδίαν συνάντηση μαζί του για να εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας και λυθεί ο γόρδιος αυτός δεσμός, που πλήττει τα  παιδιά που στηρίζουμε, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας και θέτει σε κίνδυνο το έργο μας που συμπληρώνει 27 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι και με τη δική του παρέμβαση θα βρεθεί μία βιώσιμη αλλά και μόνιμη λύση και θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία του Οργανισμού μας με τα Υπουργεία αλλά και τους θεσμικούς φορείς, που σταθερά υπηρετούμε.

Θα θέλαμε επίσης, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους εσάς που είστε δίπλα μας σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή και δεσμευόμαστε όπως πάντα κάνουμε, να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό